‘Kimmich wil niet praten met Bayern München over de toekomst’

Foto: ‘Kimmich wil niet praten met Bayern München over de toekomst’

De belangrijkste middenvelder van Bayern München is Joshua Kimmich. Deze 28-jarige speler heeft nog een tweejarig contract bij de club uit Beieren en lijkt totaal geen trek te hebben in contractverlenging op het moment. Clubs als Real Madrid, Barcelona en Manchester City liggen daardoor op de loer en zouden hem maar al te graag aan willen trekken. Vooral Barcelona zou interesse hebben in Kimmich. De club hoopt dat de international eenzelfde stap zet als Robert Lewandowski, die ook vanaf Bayern richting Catalonië vertrok.

Herenigd met Guardiola?

Een speler heeft tegenwoordig veel macht, door niet bij te tekenen hebben ze alle opties aan het einde van hun contract en zijn ze interessant voor veel ploegen. Volgens El Mundo Deportivo lijkt dit scenario voor Joshua Kimmich ook tot de mogelijkheden te behoren. Het contract van de 28-jarige speler loopt tot medio 2025 en als Bayern nog geld aan hem zou willen verdienen moet hij in de komende twaalf maanden vertrekken. In München doen ze er natuurlijk alles aan om een van de aanvoerders van de club een nieuw contract te laten tekenen.

Het Spaanse medium weet te melden dat Barcelona en Real Madrid geïnteresseerd zouden zijn. Beide clubs hebben ervaring in het overnemen van (bijna) transfervrije spelers uit Beieren. Zo wist Real Madrid ooit voor een zacht prijsje Toni Kroos over te nemen omdat hij anders transfervrij zou vertrekken. Barcelona deed exact hetzelfde met Robert Lewandowski in 2022.

Als derde club wordt Manchester City genoemd door de Spaanse krant. Kimmich brak bij Bayern München door als rechtsachter onder Pep Guardiola en dankzij de Spaanse trainer werd hij omgeschoold tot de middenvelder die hij nu is. Daarentegen loopt er in Manchester met Rodri een middenvelder rondt die onomstreden is voor Guardiola en eigenlijk elke wedstrijd speelt. Tot op het heden verloor elke andere speler de concurrentiestrijd met Rodri

‘Hommeles in München’

Kimmich zou niet bij willen tekenen in München omdat hij het niet eens is met de ontwikkelingen rondom de club. In de afgelopen tijd hebben veel verschillende trainers de revue gepasseerd. En met Thomas Tuchel zou de middenvelder ook niet geweldig door een deur kunnen. Daardoor heeft het kamp van Kimmich besloten om momenteel nog niks te tekenen en alle kaarten de komende tijd in de hand te houden.

Kimmich moet vertrekken bij Bayern

  • Ja, dit is zijn laatste kans op een stap naar een andere topclub
  • Nee, hij moet bij Bayern blijven en daar zijn carrière afsluiten
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie