Kibbelende Ajacieden zorgen voor consternatie: ‘Geweldig wat hij doet’

Foto: Kibbelende Ajacieden zorgen voor consternatie: ‘Geweldig wat hij doet’

Ajax liet zaterdagavond kostbare punten liggen tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers zagen concurrent PSV onderuit gaan bij SC Cambuur, maar profiteerden later op de avond niet van de nederlaag en bleven op 1-1 steken tegen de ploeg uit Deventer. Dat het niet liep bij Ajax, zorgde ook bij de spelers voor de nodige onderlinge irritaties.

ESPN-analisten Kenneth Perez en Marciano Vink zagen dat Daley Blind en Brian Brobbey het met elkaar aan de stok kregen. De spits reageerde geïrriteerd richting Blind, nadat hij een slechte bal kreeg ingespeeld. Ook Vink zag de frustratie toenemen bij Brobbey. “Je ziet natuurlijk heel vaak dat spelers een duimpje opsteken. Maar hier zie je hem gebaren naar Blind van: wat doe je? Blind is vervolgens ook geïrriteerd richting Brobbey. Normaliter steken al die spelers een duim op…”

Brobbey

Perez prijst juist de actie van Brobbey. “Ik vind het geweldig wat Brobbey doet! Als spits wil je gewoon bruikbare ballen hebben. Blind moet niet zo reageren, die bal moet gewoon beter en hij moet sorry zeggen. Natuurlijk is er hiërarchie: Blind is een routinier en heel belangrijk voor al zijn trainers, dus hij zal Brobbey wel even een snotneus vinden. Maar dit was een waardeloze bal. Ik vond het eerlijk gezegd goed van Brobbey.”

TIP: Verviervoudig je inzet bij een gelijkspel tussen Ajax en Napoli!


Is het terecht dat Brobbey Blind terecht wijst?

  • Ja, dat moet elke speler kunnen
  • Nee, hij moet meer respect tonen voor Blind
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie