Jules Koundé legt keuze voor Barça uit

Soccernews

Jules Koundé had in de afgelopen zomerse transferperiode niet te klagen over interesse. Chelsea wilde hem maar wat graag naar Stamford Bridge halen, maar toch besloot de verdediger ‘nee’ te zeggen tegen The Blues en koos hij voor FC Barcelona.

In gesprek met de krant L’Équipe legt de stopper die keuze uit: “Ik heb nog met Thomas Tuchel (voormalig manager bij Chelsea, red.) gesproken en ik merkte dat hij mij graag erbij wilde hebben, maar ik kon me meer vinden in de woorden van Xavi.”

“Hij vertelde dat mijn kwaliteiten en eigenschappen overeenkomen met de manier waarop hij met Barça wil spelen”, aldus Koundé. “En dat is van achteruit opbouwen, hoog druk zetten en met snelheid in de ploeg.”

De centrumverdediger is alleszins positief over de samenwerking met de voormalige spelbepaler: “Ik zag Barça vorig seizoen al in La Liga klimmen sinds de komst van Xavi. We stonden halverwege het seizoen vijftien punten voor met Sevilla, maar nadat Xavi kwam veranderde alles. Ik wil nu deel uitmaken van deze nieuwe periode bij Barcelona.”

Nations League

Momenteel maakt Koundé onderdeel uit van de selectie van het nationale team van Frankrijk, dat in de aankomende periode twee interlands speelt in de Nations League, tegen Oostenrijk en Denemarken. Voor Les Bleus is het zaak om (veel) punten te pakken, want momenteel staan ze laatste in hun poule met maar twee puntjes. Dat zijn er bijvoorbeeld zeven minder dan de Denen hebben.

TIP: Verdien 2.10 keer je inleg als Frankrijk van Denemarken wint!

Goede keuze gemaakt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie