Jong Oranje heeft geen kind aan Jong Noorwegen

Foto: Jong Oranje heeft geen kind aan Jong Noorwegen

Wat het grote Nederlands elftal gisteren naliet, heeft Jong Oranje op zaterdagavond wél gedaan: zijn tanden laten zien én gewonnen. De spelers van bondscoach Erwin van de Looi hadden geen kind aan hun opponenten van Jong Noorwegen en wonnen verdiend met 3-0.

Jong Oranje walst over Jong Noorwegen heen

De bovengenoemde Van de Looi liet vier spelers debuteren tegen de Noren: Quilindschy Hartman, die in aanmerking kwam voor een belletje voor het Oranje van Ronald Koeman maar afviel, FC Twente-voetballer Anass Salah-Eddine (gehuurd van Ajax), Sparta-vleugelverdediger Shurandy Sambo en de nummer 9 van sc Heerenveen Sydney van Hooijdonk.

Eigenlijk leek het duel in Spanje wel een beetje op dat van het grote Nederlands elftal, maar dan met Jong Oranje als Les Bleus. In een mum van tijd stond het namelijk 2-0. In de derde minuut zette Elayis Tavsan de eerste treffer op het scorebord met zijn hoofd, al kwam hier het nodige geluk bij kijken. Vlak daarna schudde Crysencio Summerville een geweldige actie uit zijn heupen, die hij bekroonde door ook nog eens het net te vinden.

‘Schlemiel’ zorgt voor beslissing

Jong Noorwegen kreeg dé kans om de aansluitingstreffer te maken vanaf de strafschopstip, na een fout van Ludovit Reis, maar Jay Gorter bracht redding. En in de tweede helft was het uitgerekend Reis die voor de 3-0 en dus de beslissing zorgde, door een afvallende bal na een corner binnen te knikken.

Ook Thijs Dallinga, die dit seizoen al op tien doelpunten staat in de Ligue 1, kwam nog binnen de lijnen, maar hij wist de goal van de Noren niet te vinden. Het bleef dus bij 3-0 voor Jong Oranje. De volgende tegenstander is Jong Tsjechië op maandag.

Scoreverloop: 1-0 (3′) E. Tavsan, 2-0 (5′) C. Summerville, 3-0 (62′) L. Reis

Goed elftal?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie