Babadi niet bij Jong Oranje, dit is waarom

Foto: Babadi niet bij Jong Oranje, dit is waarom

Michael Reiziger heeft uitgelegd waarom hij ervoor heeft gekozen Isaac Babadi niet bij de selectie van Jong Oranje te halen. De 18-jarige PSV’er doet mee bij Oranje onder-19, omdat zij belangrijke kwalificatieduels op de agenda hebben staan.

Waarom zit Babadi niet bij Jong Oranje?

De komende dagen speelt Jong Oranje twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Noorwegen op donderdagavond en Moldavië op maandagavond. Opvallend is dat Babadi, die aanvankelijk deel uitmaakte van de voorselectie, niet deelneemt. De middenvelder van PSV is in plaats daarvan toegevoegd aan het Nederlands onder-19 team voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Litouwen, Frankrijk en België.

Reiziger heeft uitgelegd waarom hij Babadi niet heeft opgenomen in de selectie van Jong Oranje, maar hem naar de onder-19 heeft gestuurd. “We hebben daar nu voor gekozen omdat de onder-19 voor een belangrijke kwalificatie staat”, vertelde Reiziger aan ESPN. “Bij dat eindtoernooi wil je dat daar de grootste talenten spelen. Of hij die ook gaat spelen weet ik niet, maar wij hebben hier nu voor gekozen. Onder andere omstandigheden had hij er misschien wel bij gezeten, want ik hou van zijn speelstijl.”

Nederland onder-19 heeft de kwalificatieronde woensdag zeer succesvol afgetrapt. Babadi zag zijn team vanaf de bank een overtuigende 4-0 overwinning behalen op Litouwen. Aanstaande zaterdag staat de ontmoeting met de leeftijdsgenoten uit Frankrijk op het programma, gevolgd door het afsluitende duel tegen België op dinsdag.

Babadi is te goed voor de onder-19 van Oranje

  • Ja, zeker
  • Nee hoor
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie