Toekomst in ‘grote’ Oranje voor ‘de Osimhen van Jong Oranje’?

Foto: Toekomst in ‘grote’ Oranje voor ‘de Osimhen van Jong Oranje’?

Voetbal International-journalist Suleyman Öztürk heeft veel vertrouwen in spits Emanuel Emegha van Jong Oranje en het Franse RC Strasbourg. Afgelopen zomer kocht de Franse club hem voor 13 miljoen euro over van Sturm Graz.

Suleyman Öztürk steekt loftrompet uit voor Emanuel Emegha

Eerder kwam hij ook al uit voor Sparta en Royal Antwerp. Afgelopen weekend scoorde Emegha twee goals voor Strasbourg in de 1-3 zege op FC Nantes. “Emegha heeft snelheid, energie naar voren en diepgang. Toen dacht ik: goh, als je daar een nummer 10 achter zet die dat begrijpt, bijvoorbeeld een Xavi Simons. Je kan Emegha zo bij RB Leipzig op de plek van Loïs Openda neerzetten, want Emegha heeft ook een ongelooflijk wapen.”

Presentator Jarno Verweij trekt de vergelijking met Victor Osimhen van SSC Napoli. Öztürk: “Daar lijkt hij ook wel op. Osimhen is natuurlijk ook via Charleroi naar Lille gegaan en uiteindelijk bij Napoli beland. Bij Napoli is over Osimhen gezegd dat hij niet kan meevoetballen. Maar dat is helemaal het ding niet bij Osimhen. Hij heeft een kwaliteit die heel veel andere spelers niet hebben. Emegha heeft dat ook. Als hij gelanceerd wordt, dan houd je hem niet meer tegen.”

Öztürk denkt dat Emegha een fraaie toekomst tegemoet gaat. “Als hij op de juiste manier bediend wordt door zijn ploeggenoten, dan kan hij een sensatie in de Ligue 1 worden. Emegha heeft dit seizoen al zeven keer in de Franse competitie gescoord. Dat is heel knap voor een jongen die net 21 jaar is geworden.”

Emegha wordt uiteindelijk de spits van het ‘grote’ Oranje

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie