Jeffrey van As wilde na vertrek Streppel terugkeren bij Roda

Foto: Jeffrey van As wilde na vertrek Streppel terugkeren bij Roda

Jeffrey van As, die medio 2021 zijn biezen moest pakken als technisch directeur bij Roda JC, wilde na het vertrek van Jurgen Streppel in december afgelopen jaar, terugkeren als td bij de Limburgers. Ook sprak hij met Helmond Sport over de functie van technisch manager. Dat blijkt uit informatie waar SoccerNews.nl over beschikt.

Dat Van As van het een op het ander moment op straat werd gezet door de top van Roda, stootte menig personeelslid van de Keuken Kampioen Divisieclub tegen de borst. De vijftiger was ook binnen de spelersgroep populair, had als technische baas voldoende contacten binnen de voetbalwereld en wist zijn toenmalige werkgever naar buiten toe goed te verkopen. De Kerkraadse club leefde op dat moment weer op na een tijd van kommer en kwel.

Roda communiceerde toentertijd als reden dat de functie van Van As kwam te vervallen om kosten te besparen. Een uitleg die naar de buitenwereld toe voor gefronste wenkbrauwen zorgde. Maar van die beleidskeuze is een kleine twee jaar later maar weinig overeind gebleven. Jurgen Streppel bekleedde enige tijd een technische dubbelfunctie, maar nu hij is vertrokken kiezen de Limburgers plots wél weer voor een hoofdtrainer én een technisch manager/directeur die aangesteld moeten gaan worden.

Van As meldde zich bij Roda

Volgens bronnen binnen Roda meldde de ambitieuze Jeffrey van As zich enige tijd geleden in het diepste geheim bij de Limburgse club om over een terugkeer als td te praten. Maar hier zagen de beleidsbepalers bij de Kerkradenaren echter niks in. Saillant is dat Van As ook met Helmond Sport om de tafel zat voor het bekleden van een technische functie, zo bevestigen bronnen rondom de Brabantse club aan SoccerNews.nl.

Saillant vooral omdat de Helmondenaren uiteindelijk kozen voor Jurgen Streppel als technisch manager, waardoor andere kandidaat Van As nul op zijn rekest kreeg en nog altijd werkloos thuiszit. Zo kruisten de wegen van dit duo zich, na hun gezamenlijke tijd bij Roda, wederom met elkaar. Oud-prof Van As, in het verleden ook technische baas bij NAC en ADO Den Haag, wilde zelf geen enkel commentaar geven op de ontwikkelingen voor wat betreft zijn verdere loopbaan.

Wint Roda van Jong Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was dit de juiste match geweest?

  • Ja
  • Nee
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie