‘Jansen zit met een groot probleem opgezadeld bij AZ’

Foto: ‘Jansen zit met een groot probleem opgezadeld bij AZ’

AZ leek in de eerste weken van het seizoen een serieuze titelkandidaat te kunnen zijn dit seizoen, maar de laatste weken is de klad er behoorlijk ingekomen. Gisteren werd er zelfs met 3-1 verloren van RKC, mede door twee fatale blunders van goalie Hobie Verhulst.

Verhulst ging recent tegen Feyenoord, op een schot van Sebastian Szymanski, ook al gruwelijk in de fout. De Telegraaf schrijft vandaag: “Het sierde de meegereisde AZ-supporters dat zij Verhulst na zijn geblunder bleven steunen en hem toezongen, zoals ook de spelers van de club uit Alkmaar hun keeper onvoorwaardelijk bleven steunen. Zo stipten zowel Karlsson als Jansen aan dat Verhulst na zijn eerste blunder met wereldsaves drie ’zekere’ treffers had voorkomen. Maar Jansen is inmiddels met een groot probleem opgezadeld, nu de door hem gekozen eerste keeper zijn ploeg net als tegen Feyenoord punten heeft gekost.”

“De vraag dient zich aan of Jansen dit seizoen verder moet met Verhulst, de keeper die in zijn carrière voornamelijk in de Eerste Divisie actief is geweest. Hij zal dit vraagstuk ongetwijfeld over ’PSV’ heen tillen, de topper van zaterdag waarmee AZ in Eindhoven de eerste seizoenshelft afsluit”, vervolgt redacteur Steven Kooijman in de ochtendkrant.

Peter Vindahl

Een optie is om Peter Vindahl, die twee jaar terug nog voor twee miljoen euro overkwam uit Nordsjaelland, een nieuwe kans te geven na de winter. “Het probleem is dat Vindahl sinds de voorbereiding geen officiële wedstrijd meer onder de lat heeft gestaan. Mocht Jansen, wellicht ingefluisterd door keeperstrainer Nick van Aart, over willen gaan op een nieuwe wissel onder de lat, zal hij Vindahl in december in de oefenwedstrijden tegen Valencia en Atalanta weer een kans moeten geven.”

“Een andere optie heeft hij niet, tenzij Jansen de zeer talentvolle maar onervaren Jong AZ-keeper Sem Westerveld een kans wil geven. Tenzij ’td’ Max Huiberts met de in de Conference League verdiende miljoenen in de winter de markt op gaat. Feit is dat er zaterdag een licht geknakte eerste doelman de bus instapt op weg naar Eindhoven, waarbij de stemming bij de rest van de AZ-selectie niet al te uitbundig zal zijn”, aldus Kooijman tot slot.

Maximaal 2 goals bij PSV – AZ komend weekend?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vindahl een nieuwe kans geven

  • Doen
  • Niet doen
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie