Jans stipt specifieke kwaliteit Sparta aan die Twente niet heeft

Foto: Jans stipt specifieke kwaliteit Sparta aan die Twente niet heeft

Sparta Rotterdam en FC Twente strijden in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen elkaar. Donderdagavond wacht de heenwedstrijd op Het Kasteel. Twente-trainer Ron Jans is op zijn hoede voor de Rotterdammers.

Twente-trainer verwacht pittige strijd

Bij Sparta ging het vooral over spits Tobias Lauritsen. De Deense spits viel zondag uit tegen FC Utrecht, maar is op tijd fit om donderdag weer aan te treden. “Lauritsen is een van hun gevaarlijke wapens, bij spelhervattingen hebben ze veel lengte”, zegt Jans op de clubsite. “Sparta kan ook heel stug verdedigen en in fases als het niet loopt toch tot scoren komen.”

Jans stelt dat Twente deze kwaliteit niet bezit. “Wij moeten meestal goed voetballen om te scoren. Laten we dat dan maar gewoon blijven doen”, klinkt het stellig. “Onze kwaliteiten liggen op een ander vlak. We steken al weken in een uitstekende vorm en hebben zes wedstrijden op rij gewonnen.”

“Geweldig seizoen van maken”

Het laatste puntenverlies voor de Tukkers kwam zo waar tegen Sparta, toen het een spectaculair duel in 3-3 eindigde. “Sparta zal willen winnen om met een zo goed mogelijke uitgangspositie naar Enschede af te reizen zondag. Wij willen in Rotterdam ook een goede positie pakken, het liefst met een overwinning. We hebben een mooi seizoen, maar het is nog niet af. Met een prijs kan het geweldig worden. Het is duidelijk wat we willen.”

Wordt dit spannend over twee duels?

  • Ja, verwacht ik zeker
  • Niet bepaald…
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie