Jans hekelt “puntverlies” tegen Ajax

Foto: Jans hekelt “puntverlies” tegen Ajax

Ron Jans en FC Twente pakten een punt in de Johan Cruijff Arena. Erg blij met de puntendeling tegen Ajax was Ron Jans na afloop niet. De trainer van FC Twente gaf uitleg bij zijn ontevredenheid.

Jans plaatste zijn opmerkingen over het gelijke spel tussen Ajax en Twente wel meteen in een perspectief. “Er zijn tijden geweest dat je hartstikke blij was als je met een 0-0-gelijkspel vertrok bij Ajax, maar dit voelt als puntenverlies”, zei de coach tegen ESPN.

De Tukkers vlogen zaterdagavond uit de startblokken. Binnen no-time werden er drie enorme kansen gecreëerd, maar voorkwam de paal tot twee keer toe dat Twente op voorsprong kwam.

Voor Twente veranderde wedstrijd vooral door de rode kaart van Devyne Rensch. Daardoor ging Ajax anders spelen en kwam Twente veel minder aan voetballen toe.

Ron Jans over puntverlies tegen Ajax

Jans’ onvrede zit vooral in de manier waarop Twente met die wijzigingen omging. “In de tweede helft vond ik dat we geen goede individuele actie meer hadden en het baltempo te laag was.”

Ook na de rode kaart lukte het Twente niet om het betere spel ook in een doelpunt om te zetten. “Met tien man heeft Ajax – ondanks de situatie waarin ze verkeren – als team veel werklust getoond. Maar dan moet je de 0-1 maken. Dan knak je ze.”

Dat gebeurde dus niet, waardoor Ajax beter in de wedstrijd kon komen. “Zij hebben in de tweede helft net zoveel kans gehad op een doelpunt als wij. Dus het lijkt me duidelijk dat we dat niet goed hebben gedaan. We hebben wel de nul gehouden, maar we hadden moeten winnen.”

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 april 2024 21:48.

Eens met Jans?

  • Ja
  • Nee
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie