Ivoorkust verrast met Haller-besluit

Foto: Ivoorkust verrast met Haller-besluit

Sébastien Haller maakt ondanks zijn blessure deel uit van de 27-koppige selectie van Ivoorkust. Bondscoach Jean-Louis Gasset wil met de aanvaller naar eigen zeggen wel het risico lopen om hem te proberen fit te krijgen.

Haller en Adinora krijgen een kans

In januari staat zoals gebruikelijk weer de Afrika Cup voor de deur. Ivoorkust is de organisator van het toernooi van 2024, waarmee er extra druk op het land staat. Haller is een van de leiders van het team, maar raakte onlangs bij Borussia Dortmund geblesseerd. Hoewel het niet om een enorme blessure gaat, is hij voorlopig nog uit de roulatie.

Gasset heeft daar geen boodschap aan. De oefenmeester denkt mét Haller verder in het toernooi te komen dan zonder, waardoor hij hem alsnog bij het team haalt. “Ik denk dat Haller de spits van Ivoorkust is”, zo luidt zijn argumentatie in gesprek met L’Équipe. “Voor een speler als hij ben ik bereid dat risico te nemen. Ik wil het hele proces met hem doorlopen.”

Dezelfde behandeling krijgt Simon Adinora. De aanvaller van Brighton & Hove Albion zit in Engeland eveneens in de lappenmand, maar vliegt evenals Haller komende maand alsnog naar zijn thuisland over om de Afrika Cup te beleven. Het is echter de grote vraag of het duo wel fit genoeg zal zijn om op het veld te verschijnen.

Veel druk op prestaties Ivoorkust

Wilfried Zaha is de grote afwezige in de ploeg. De aanvaller van Galatasaray krijgt in Turkije veel speeltijd, maar het was onvoldoende om zich te verzekeren van een plek in de selectie. Het land zit in een poule met Guinee-Bissau, Nigeria en Equatoriaal Guinea. Op 13 januari begint het met een wedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Wat kan Haller het beste doen?

  • Bij Ivoorkust het risico lopen
  • Niet meedoen aan de Afrika Cup
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie