Exclusief: Mexicaanse legende Jorge Campos over Nederland, Kluivert en Davids

Foto: Exclusief: Mexicaanse legende Jorge Campos over Nederland, Kluivert en Davids

Jorge Campos heeft warme herinneringen aan Nederland. De legendarische doelman van Mexico heeft een zwak voor ons voetbal en Nederlandse spelers met wie hij op het veld heeft gestaan. Ook kijkt hij met een positief gevoel naar de Mexicanen in de Eredivisie.

Campos is als commentator actief bij de Gold Cup in de Verenigde Staten, waar SoccerNews.nl hem in de catacomben van het Allegiant Stadium tegen het lijf liep. Dé kans om hem te vragen naar de band tussen Mexico en Nederland. “Er zijn inderdaad verschillende spelers die in Nederland spelen en daarna naar andere clubs gaan. Nederland is een land dat heeft geholpen om deze spelers te laten groeien. Dat zien we vandaag ook hier. Dat is goed. Ik denk dat Nederland een goed land is voor Mexicanen”, luidde het antwoord van de 130-voudig Mexicaans international.

Nike-reclame met Kluivert en Davids

In de jaren ’90 was Campos één van de sterren van het mondiale voetbal. Met zijn zelfgemaakte tenues en avontuurlijke speelstijl maakte de doelman naam voor zichzelf. In die jaren kwam hij verschillende Nederlanders tegen. “Ik heb shirtje geruild met Kluivert en Davids. Die heb ik met veel liefde bewaard. We hebben in die tijd ook samen reclames gemaakt voor Nike. En we stonden tegenover elkaar op het WK van 1998”, herinnert Campos zich. “Ik heb verschillende herinneringen aan Nederland. Het is een team waarvan ik het voetbal altijd leuk heb gevonden. We vonden het allemaal geweldig. Met de tweeling, De Boer. En we herinneren ons allemaal Marco van Basten.”

No era penal

Een minder prettige herinnering voor Mexico is de ontmoeting met Nederland in 2014. Tijdens het WK in Brazilië ging Oranje er met de overwinning vandoor na een discutabele strafschop, tot op de dag van vandaag een trauma voor de Mexicanen. “Dat is al gebeurd”, zegt Campos kort. “We denken nu aan vandaag. Het Mexicaanse voetbal is aan het herstellen en we kunnen aan de finale gaan denken.” Zondag speelt Mexico de finale van de Gold Cup tegen Panama.

Ben jij fan van Jorge Campos?

  • Ja, een unieke keeper!
  • Nee, ik heb hem nooit zien spelen.
393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie