Giménez vs. Lozano: van sombrero naar zero

Foto: Giménez vs. Lozano: van sombrero naar zero

Santiago Giménez en Hirving Lozano maken niet hun beste moment mee. De spits van Feyenoord wil na een doelpuntloze periode weer een hoger niveau aantikken. De buitenspeler van PSV is na een blessure weer op zoek naar zijn topvorm. Zondag konden ze zichzelf laten zien in de topper, maar ze lieten allebei kansen liggen om beslissend te zijn. Op andere manieren lieten de Mexicanen zich wel gelden.

Analyse van de Mexicanen tijdens PSV – Feyenoord

Dat Lozano enorm geliefd is bij het PSV-publiek, bleek voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord weer eens. De Mexicaan werd in het zonnetje gezet omdat hij vorige maand zijn honderdste wedstrijd speelde voor de Eindhovenaren. Hij kreeg een speech, ontving een shirt en werd toegezongen door het publiek. “Eeeel Chucky Lozano”, galmde het door het Philips Stadion. Het eerbetoon gaf de oud-speler van Napoli nog meer motivatie, voor zover hij dat nodig had. Zoals altijd begon hij fel met druk zetten en aanvallen, de instelling die PSV als team een snelle voorsprong opleverde. 

In de openingsfase kwam het Latijns-Amerikaanse temperament van Giménez en Lozano even omhoog. Chucky raakte verwikkeld in felle duels met Quinten Timber en zou de hele wedstrijd botsen met zijn tegenstander. Giménez maakte een overtreding op Oliver Boscagli om even te laten zien dat hij aanwezig was. Ze werden allebei toegesproken door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Aan het eind van de wedstrijd zou Lozano geel krijgen na een overtreding op Marcos López. Giménez vroeg de scheidsrechter juist twee keer om geel te geven nadat hij zelf onderuit werd gehaald. Alles om te winnen. 

Enorme kansen

Giménez kreeg na een kwartier spelen een enorme kans om Feyenoord op gelijke hoogte te brengen. Na een lange bal van Timon Wellenreuther ging hij in zijn eentje op PSV-doelman Walter Benítez af. De Feyenoorder kreeg misschien wel té veel tijd om na te denken en kon de doelman niet passeren. Even bleef hij balend staan met zijn handen achter zijn hoofd. Die kans zal vanavond nog wel een paar keer afgespeeld worden in zijn gedachten.

Daarna was het Lozano die zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken. De buitenspeler was sterk aanwezig in het aanvalsspel van PSV, maar echt succesvol waren zijn acties niet. Een schot werd geblokt, een corner kwam niet aan en twee voorzetten vlogen achter elkaar richting de cornervlag. Vlak voor rust kreeg ook Lozano een enorme kans om te scoren, maar het lukte hem niet om een perfecte voorzet van Malik Tillman in een leeg doel te lopen. 

Giménez in duel met Boscagli.

Goal Giménez

Een kwartier na rust was daar ineens de goal van Giménez. Lutsharel Geertruida brak door de verdediging van PSV en legde de bal klaar voor de spits, die makkelijk binnen kon schieten. De assistgever werd bedankt met een knuffel en God werd bedankt met een gebed. Terwijl Giménez en Timber hun moment namen, floot het PSV-publiek ze uit. De Mexicaan reageerde door het uitvak vol Feyenoord-supporter nog even op te zwepen. Dit zou zijn gemiste kans meer dan goedmaken.

Maar Giménez werd niet de held van de wedstrijd, omdat Guus Til tien minuten later weer gelijk maakte. De Mexicaans international ging nog wel op zoek naar zijn tweede goal, maar had te weinig controle over de bal en kwam in botsing met Boscagli. Ook Lozano kon de wedstrijd ondanks vele dribbels, voorzetten en corners niet beslissen. De Mexicanen maakten de verwachtingen niet waar.

Lof van de trainers

Toch werden ze allebei verdedigd door hun trainers. Arne Slot haalde vooral de positieve punten uit het spel van Giménez. “Het was heel vervelend dat hij die kans miste, maar het gaf ons wel het geloof dat er nog iets te halen viel na die vroege tegengoal.” Dat Giménez toch scoorde, maakte het voor de trainer makkelijker om hem een compliment te geven. “Maar ik vond ook dat hij het de centrale verdedigers van PSV moeilijk maakte. We hebben een aantal momenten heel hoog en fanatiek druk gezet. Daarin heeft Santiago een betere rol vervuld dan in sommige wedstrijden hiervoor.” 

Peter Bosz verwoordde het spel van Lozano perfect in een paar zinnen. “Ik vind dat Chucky vandaag wel actief was. We kregen in de rust al wat beelden te zien, waarop hij heel goed de loopactie maakte, maar degene aan de bal zag niet dat hij de pass achter de verdediging kon geven. Dus ik vind Chucky wel weer actiever en betrokken. De rest gaat vanzelf komen, geloof mij.”

Naar wie kijk jij liever?

  • Santiago Giménez
  • Hirving Lozano
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
0+
Ajax haalt met Graham Potter échte Van Gaal-trainer binnen
11:50
27+
‘Ajax-duo na één seizoen al op weg naar West Ham-uitgang’
11:40
13+
Zoek niet verder: “Dick Schreuder is de perfecte fit voor Feyenoord”
11:38
23+
ESPN-analisten sceptisch over Slot-beslissing: ‘Cru en raar’
11:10
107+
Openda en Bony steunen noodlijdend Vitesse met donaties
10:50
15+
‘Nederlands Serie A-duo staat voor droomtransfer’
10:30
97+
Sneijder over PSV-parel: ‘Lopen te hard van stapel’
10:15
85+
Daley Blind deelt ambitieuze pensioenplannen
09:45
12+
‘Turkse interesse voor ervaren United-middenvelder’
09:15
0+
‘Ramalho moet bittere PSV-pil slikken’
08:44
443+
‘Groot nieuws over toekomst Ten Hag’
08:36
0+
PSV-target reageert op transferroddels: ‘Het is eervol’
08:22
45+
United-flop zaait lof na voetbalshow in Champions League: ‘Liet spelers dansen’
07:50
493+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
07:30
299+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
07:15
650+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
23:46
170+
‘Afwachtend Feyenoord benaderde nog geen trainerskandidaten’
23:24
385+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
30+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
56+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie