Intertoto Cup: NAC Breda uitgeschakeld door Rosenborg BK

Soccernews

Trondheim – NAC Breda heeft geen gebruik kunnen maken van haar goede uitgangspositie voor de returnwedstrijd in de Intertoto Cup tegen Rosenborg BK. In Trondheim waren de manschappen van Robert Maaskant duidelijk de mindere en verloren met 2-0. In de slotfase kwamen de gastheren nog met tien man te staan, maar het deerde NAC Breda niet meer.

Na ongeveer een halfuur spelen sloeg Rosenborg Ballklupp genadeloos toe. Rechtsback Fredrik Stoor had een grandioze knal in huis waar doelman Jim van Fessem geen antwoord op had. Meteen was de uitgangspositie van NAC Breda (een 1-0 voorspong) teniet gedaan. Meteen hierna kreeg de ploeg van Maaskant een klein veldoverwicht, maar tot een doelpunt zou het nooit komen.

In de tweede helft trachtten de Brabanders minimaal een doelpunt te produceren, maar al gauw was alle hoop ineens valse hoop geworden. NAC-verdediger Patrick Zwaanswijk beging een lichte overtreding, maar de dienstdoende arbiter vond het genoeg voor een strafschop. Steffen Iversen wist wel raad met het weggevertje en schoot zijn ploeg naar 2-0.

Robert Maaskant wilde nog van geen wijken weten en bracht Gertjan Tamerus verrassend in de ploeg. Ook revelatie Fouad Idabdelhay speelde nog mee, maar kon er ook niets meer aan veranderen. NAC Breda had nog wel een perfecte kans om de belangrijke aansluitingstreffer te maken, maar Anthony Lurling en Matthew Amoah verprutsten de uitgelezen mogelijkheid.

In de slotfase moest Vadim Demidov van Rosenborg BK nog inrukken met een rode kaart, maar ook de Noren wisten al dat zij zeker waren van de tweede voorronde van de UEFA Cup. Zo heeft de derde plaats van NAC Breda afgelopen jaargang niets opgeleverd, behalve twee wedstrijden in Europees verband en mooie herrineringen aan het seizoen.

Scoreverloop:
1-0 (’33) Fredrik Stoor
2-0 (’48) Steffen Iversen (pen)

Gele kaarten:
Anthony Lurling, Patrick Zwaanswijk, Ahmed Ammi, Ronnie Stam; Vadim Demidov.

Rode kaarten:
Vadim Demidov (’90, 2x geel)

Opstelling NAC Breda:
Jim van Fessem; Rob Penders, Patrick Zwaanswijk, Kees Kwakman (87′ Idabdelhay); Anthony Lurling, Joonas Kolkka (’79 Fehér), Matthew Amoah, Donny Gorter (69′ Tamerus); Patrick Mtiliga, Ahmed Ammi, Ron Stam.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie