Internationale pers snoeihard: “Wereldwijde flop”

Foto: Internationale pers snoeihard: “Wereldwijde flop”

Van alle 32 deelnemers had Qatar met afstand de langste voorbereiding op het WK 2022, maar in de eerste wedstrijd ging de gastheer meteen roemloos ten onder: 0-2 voor Ecuador. De internationale media spreekt van ‘een wereldwijde flop’.

Qatar incasseerde al voor rust twee tegentreffers en schoot geen enkele keer op doel. “Dan leg je miljoenen neer om talenten uit andere landen te lokken en trek je met je kern maandenlang op trainingskamp om zó zwak voor de dag te komen op de avond van de waarheid…”, zo schrijft het Belgische Sporza na de ontluisterende openingswedstrijd van het WK.

Het Franse L’Équipe gaat er ook met gestrekt been in: “De vier maanden training in Oostenrijk en Spanje hebben duidelijk geen vruchten afgeworpen. “Het Spaanse Marca is duidelijk: “Doorgaan is een onmogelijke opdracht voor Qatar, dat erg slecht voor de dag kwam. Te slecht voor een gastland. Het WK is begonnen met zijn eerste moraal: geld maakt niet gelukkig. En in gevallen als voetbal helpt het niet eens om het te bereiken.”

De BBC ziet het eveneens somber in voor Qatar. “Op papier was dit voor Qatar de makkelijkste wedstrijd, maar ze hadden helemaal niets te vertellen.” La Gazzetta dello Sport noemt het derhalve ‘een wereldwijde flop’. “Het debuut van Qatar op het WK werd een soort sportieve nachtmerrie. Of beter gezegd een droge en ondubbelzinnige nederlaag.”

Speelt Qatar gelijk tegen Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie