‘In vergelijking met Madueke is Gakpo voor een schijntje verkocht’

Foto: ‘In vergelijking met Madueke is Gakpo voor een schijntje verkocht’

PSV liet deze week Noni Madueke vertrekken naar Chelsea voor een bedrag van bijna veertig miljoen euro. Wim Kieft snapt dat de Eindhovenaren dit buitenkansje niet konden laten schieten, terwijl de voetbalanalist zijn vraagtekens plaatst bij het beleid van Chelsea. Wel vindt Kieft dat Gakpo in vergelijking met Madueke te goedkoop van de hand is gedaan.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Kieft dat hij begrijpt dat Madueke als twintigjarige graag terug wilde naar Engeland en voor een grote club als Chelsea kiest. Toch plaatst de oud-international wel een kanttekening bij de transfer. “Het vertelt ook de waanzin van de voetballerij als je de prestaties van Madueke bij PSV afzet tegen het bedrag dat voor hem wordt betaald. Alhoewel, bij Chelsea zijn ze volledig de weg kwijt met een half miljard aan investeringen zonder één topspeler opgehaald te hebben.”

Buitenkansje voor PSV

Volgens Kieft is het begrijpelijk dat PSV het bod van de The Blues niet kon weigeren. “Zijn rendement haalt het niet bij dat van Gakpo in zijn tijd bij PSV. Vanuit dat oogpunt is het strik eromheen en wegwezen en begrijp je ze in Eindhoven wel.”

Kieft stelt wel dat Madueke bepaalde kwaliteiten bezit die het verschil kunnen maken voor PSV, al is volgens de voetbalanalist het rendement van de buitenspeler te laag. “Hij heeft wel heel veel kansen nodig om het doel te vinden. Toch zou hij belangrijk zijn geweest in de titeljacht van PSV. Wat gaan ze in Eindhoven halen om mee te blijven doen om het landskampioenschap?”

Waar Madueke voor minstens 35 miljoen is vertrokken naar Chelsea, daar vertrok Gakpo voor vijftien miljoen euro meer naar Liverpool. Een schijntje volgens Kieft. “Hij kostte ’slechts’ 50 miljoen euro en scoorde bij PSV een enorm hoog rendement vorig seizoen en tot het WK dit seizoen. En nog eens drie doelpunten op het WK.”

Heeft PSV te weinig ontvangen voor Gakpo?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie