‘Ik speelde fantastisch WK met Oranje, nogal een contrast met hier’

Foto: ‘Ik speelde fantastisch WK met Oranje, nogal een contrast met hier’

Als er iemand in de voetballerij zelfkritisch is, dan is het wel Andries Noppert. De doelman van sc Heerenveen weet als geen ander dat zijn vorm dit seizoen in de Eredivisie ver beneden peil is.

Andries Noppert ‘miste een bepaalde wedstrijdspanning’

En dat terwijl hij in de zomer nog uitblonk namens het Nederlands elftal op het WK in Qatar. “Ik maakte het heel ingewikkeld voor mezelf”, vertelt Noppert in het NRC over zijn vormcrisis. “Dat heb ik nooit gedaan. Als je iets doet wat je niet gewend bent, dat ingewikkelde, dan gaat het fout.”

De nuchtere Fries erkent dat hij een stukje strijdbaarheid verloor in zijn moeilijke periode. “Ja klopt, dat was minder. Ik speelde een fantastisch WK, het hoogste wat er is. Dat is nogal een contrast met hier. Ik doe alles voor een bepaalde wedstrijdspanning, die was er op dat moment gewoon even niet. Het maakte me allemaal niet zoveel uit. Ik dacht: hoe is dat in godsnaam mogelijk?”

Andere sokken, andere keepershandschoenen

“Op een gegeven was ik zover heen dat ik tegen mezelf zei: misschien ligt het wel aan mijn sokken. Ik heb ook andere keepershandschoenen geprobeerd. Dat was het probleem allemaal niet”, vervolgt Noppert, die het lastig vindt om een oorzaak van zijn dip aan te wijzen. “Mijn vrouw zei al snel: je zit met te veel gedachten in je hoofd, zorg dat je daaruit komt. Maar dat is niet zo makkelijk. Ik probeerde de situatie te accepteren, mij te richten op dingen die wel goed gingen. Met de orde van de dag bezig zijn. Leuke dingen doen, zowel thuis met mijn gezin als met die jongens op het veld. Zo kreeg ik het gevoel en vertrouwen terug.”

Noppert is inmiddels terug op zijn oude niveau

  • Eens
  • Oneens
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie