‘Ik heb de kwaliteiten voor Oranje, daar loop ik niet voor weg’

Foto: ‘Ik heb de kwaliteiten voor Oranje, daar loop ik niet voor weg’

Het keepersgilde van Oranje bestaat dit WK uit Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. Met name laatstgenoemde is toch een verrassing, en mede daardoor ruikt bijvoorbeeld ook Kelle Roos kansen.

Roos kent een uitstekend seizoen bij Aberdeen en heeft aan ambitie in ieder geval geen gebrek. Roos (30) keepte acht jaar lang bij Derby County en verdedigt nu het doel van de huidige nummer drie van Schotland. Zijn coach Jim Goodwin was onlangs nog lyrisch over de oud-speler van onder meer (Jong) PSV en Willem II. “Als Kelle zo blijft presteren en we gaan komend seizoen weer Europa in, dan zou hij zomaar een plaats in de Oranje-selectie kunnen verdienen.”

Rooskleurig

In gesprek met The Press and Journal reageert Roos zelf op die uitspraak van zijn trainer: “Ik denk dat hij gelijk heeft. Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen. Ik ben niet iemand die daarvoor wegloopt.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Het is altijd mooi om zoiets te horen. Ik lees dat soort dingen persoonlijk niet, maar hoor het vaak via anderen. Ik probeer me als persoon telkens weer te focussen op de volgende wedstrijd. Op die manier voel ik dat ik sterker en sterker kan worden. Ik ben voor mijn gevoel nu in goede vorm. Dan is het altijd fijn dat de mensen met wie je werkt dat ook zien en in je geloven.”

Zie jij Roos ooit wel Oranje halen?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie