Hofland keert bij KKD-club terug in betaald voetbal

Foto: Hofland keert bij KKD-club terug in betaald voetbal

Kevin Hofland heeft een nieuwe club gevonden. De 44-jarige Limburger wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Helmond Sport. Dinsdag zette de oud-international zijn krabbel onder een eenjarig contract, met de optie voor nog een jaar.

Kevin Hofland wordt de nieuwe hoofdtrainer van Helmond Sport

In Helmond wordt Hofland de opvolger van Bob Peeters. Na een pauze van anderhalf jaar keert de voormalig verdediger terug in het profvoetbal. In december 2022 werd Hofland ontslagen bij Willem II, na een dienstverband van negen maanden. Ook bij Fortuna Sittard stond hij op eigen benen, daarnaast was hij assistent bij de Zuid-Limburgse Eredivisionst en het Duitse VfL Wolfsburg. Hofland is nu nog trainer van de amateurs van SV Meerssen.

Ambitieuze club

Hofland is blij met zijn nieuwe klus. “Het was mijn ambitie om weer in het betaald voetbal actief te zijn. Dat ik de nu de gelegenheid heb om bij een ambitieuze club als Helmond Sport aan de slag te kunnen, maakt het extra mooi. Aangezien we in een vroegtijdig stadium tot overeenkomst zijn gekomen, heb ik voldoende tijd om me voor te bereiden op het nieuwe seizoen”, klonk het op de website van zijn aanstaande werkgever.

Technisch Manager Jurgen Streppel is in zijn nopjes met de komst van Hofland. “We zijn erg blij dat Kevin ons volgend seizoen komt versterken, zo kunnen we de volgende stappen zetten. Voor het lopende seizoen ligt de focus uiteraard op het behalen van de play-offs, maar op de achtergrond gaan we in samenwerking met Kevin ons richten op het nieuwe seizoen.”

Mooie club voor Hofland?

  • Ja hoor
  • Nah…
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie