Hiddink analyseert Klassieker: “Dat vond ik echt mooi om te zien”

Foto: Hiddink analyseert Klassieker: “Dat vond ik echt mooi om te zien”

Voor de camera van de NOS heeft voormalig voetbaltrainer Guus Hiddink zijn licht laten schijnen over De Klassieker van afgelopen zondagmiddag, die met 2-3 gewonnen ging door Feyenoord.

Guus Hiddink geniet van veerkrachtig Feyenoord

Hiddink voorspelde op voorhand al ‘een intense wedstrijd waarin Feyenoord meer kans zal maken op de overwinning dan Ajax’. “Het is toch uitgekomen wat ik zei vanmorgen hè, haha. Nee, zonder arrogant te zijn. Het was een wedstrijd vol duels, met af en toe iets te veel overtredingen, maar desalniettemin was het goed. Feyenoord weet het dan in de tweede helft, zoals zo vaak dit seizoen, toch weer om te draaien. Dat vind ik echt mooi om te zien.”

Dat Arne Slot rigoureus ingreep door Quillindschy Hartman al binnen het half uur te wisselen omdat hij tegen een rode kaart aanhikte, vond Hiddink ijzersterk. “Veel trainers gokken erop dat zo’n speler dan geen tweede gele kaart krijgt. Maar ik denk dat je altijd moet ingrijpen als je een goede vervanger in huis hebt. Want een beetje slim team gaat daar ook op spelen om een tweede gele kaart te forceren. Die wissel was goed. Geen abc’tje, want je moet het wel durven.”

Lof voor Slot, maar ook voor Heitinga

Is Slot ‘klaar voor een volgende stap’? “Wat hij doet bij Feyenoord verdient alle lof. Het zou goed kunnen dat hij na Erik ten Hag (bij Manchester United, red.) de volgende is die internationaal doorbreekt. Kroonprins? Nee, dat woord moet je nooit gebruiken. Er zijn in het verleden zoveel trainers kroonprinsen genoemd. Hij is gewoon een hele goede coach. Punt.”

Over diens concullega John Heitinga zegt de ervaren Varssevelder tot slot: “Hij zet nu zijn eerste stappen op het hoogste podium. Het is een hele serieuze jongen. Ik volg hem al een tijdje en hij is op de juiste manier met het vak bezig. Ik ga er niet over, maar ik zou het toejuichen als hij voor langere periode het roer in handen mag nemen.”

Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Slot is nu al klaar voor de wereldtop

  • Eens
  • Oneens
527+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie