Het huwelijk tussen Ryan Gravenberch en Bayern is mislukt

Foto: Het huwelijk tussen Ryan Gravenberch en Bayern is mislukt

De gestroomlijnde machine die der Rekordmeister Bayern München doorgaans is, loopt op dit moment niet zo lekker. Ondanks dat zit de te ‘lieve’ Ryan Gravenberch grotendeels op de bank. Hoewel pas één seizoen onder contract bij de Europese topclub, zal zijn geduld inmiddels op zijn. Een zogeheten tussenstap naar elders is aan het einde van dit seizoen een pré.

Leverkusen zondagnamiddag, even voor half zes: terwijl Bayern München ter plekke op het punt staat om te gaan aantreden tegen het plaatselijke Bayer 05, plant Ryan Gravenberch zijn achterwerk op de houten bank in de dug-out. Trainingspak aan, wéér mag de talentvolle middenvelder niet starten vanaf minuut één.

Nagelsmann

De Amsterdammer zal er inmiddels aan gewend zijn: trainer Julian Nagelsmann kiest doorgaans voor anderen in de middenlinie. Zoals wonderkind Jamal Musiala, begiftigt met een forse drang naar voren, scorend vermogen, overzicht, techniek en snelheid in zijn spel. Ondanks dat hij qua leeftijd bijna even oud is als zijn Nederlandse medespeler, is de Duitser op dit moment gewoon beter.

Musiala is op dit moment al niet meer weg te denken uit de basiself van de nationale ploeg van zijn vaderland. Daarmee heeft hij beduidend grotere stappen gemaakt tot nu toe dan collega-Gravenberch die kennelijk niet in de plannen en dus selectie van teruggekeerd bondscoach Ronald Koeman voorkomt. Voor het grote Oranje althans.

Logisch ook, Gravenberch heeft nog niet de status van wél geselecteerd worden ondanks het niét spelen. De oud-Ajacied moet aan der Säbener Strasse daarnaast ook nog dealen met Canadees concurrent Alphonso Davies, een pijlsnelle man met veel diepgang in zijn spel, en krachtpatser Leon Goretzka die ook nog aardig wat met een bal kan.

International en vuurvreter Joshua Kimmich is – terecht – onomstreden in het team van Nagelsmann en vlak voor het sluiten van de transfermarkt werd ook nog even en passant Joao Concelo gehuurd van Manchester City. Mannen die daarnaast hun mondje durven te roeren, daar waar Ryan Gravenberch bescheiden en beschaafd als hij is nog weleens wat terughoudender wil zijn.

Mislukt

Door dit alles zal het geduld van de twintiger inmiddels op zijn. Daarvoor speelt hij simpelweg veel en veel te weinig, zelfs in een elftal dat hier en daar punten verliest in de Bundesliga. Het huwelijk tussen club en speler is mislukt, dat is een pijnlijke en evenzo realistische constatering. Ryan Gravenberch zal een stapje terug moeten gaan doen om überhaupt het wedstrijdgevoel weer te gaan krijgen.

Dus niet, zoals ik ergens opving, een transfer moeten gaan maken naar Liverpool. Daar zal hij dan, wederom, verzuipen. Of niet slagen, denk ik. Dat Gravenberch voetballen kan, daar zal alles en iedereen het over eens zijn. Maar om in de absolute top te slagen, daar is meer voor nodig. Ik twijfel er eerlijk gezegd aan of hem dat gaat lukken. Door het totale plaatje dus.

Moet Gravenberch terugkeren naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
1053+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie