Heldenrol Schöne bij jubileum: “Normaal pass ik altijd”

Foto: Heldenrol Schöne bij jubileum: “Normaal pass ik altijd”

Lasse Schöne heeft zijn vierhonderdste wedstrijd in de Eredivisie niet onopgemerkt laten passeren. De Deense middenvelder bezorgde NEC de winst op bezoek bij SC Cambuur: 0-1.

Schöne had al sinds maart niet meer gescoord, maar kegelde in Leeuwarden op fraaie wijze raak. Een prachtig cadeautje in zijn jubileumwedstrijd. “Dat is een mooi aantal, maar het ging vandaag om de drie punten”, verklaarde de routinier tegenover ESPN. “Natuurlijk ben ik blij met die vierhonderd wedstrijden. Dit weekend gaan we even genieten van deze zege.”

Het is algemeen bekend dat de voormalig Ajax-speler een geweldige traptechniek bezit. Cambuur liet hem desondanks vrij uithalen, met alle gevolgen van dien. “Ze zeggen weleens tegen me dat ik vaker moet schieten. Normaal gesproken pass ik altijd, dus ik dacht: ik schiet eens. Dit voelt wel heel goed. Tijd geleden dat we wonnen. Dit geeft zelfvertrouwen.”

Reactie Meijer

Trainer Rogier Meijer is zeer te spreken over de heldenrol van Schöne. “Als je je vierhonderdste wedstrijd speelt en de bal zo binnenschiet, dat is een geweldig scenario. Ik zei van tevoren al: op naar de vijfhonderd. Daar moest hij om lachen. Ik vind wel dat we respect moeten hebben voor Lasse. Op deze leeftijd is hij altijd fit en speelt hij altijd.”

Eindigt Senegal-Nederland in 0-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij de beste trap in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie