Heitinga oogst lof: “Weet wat we aan hem hebben”

Foto: Heitinga oogst lof: “Weet wat we aan hem hebben”

Jurriën Timber bereikte zondag een bijzondere mijlpaal voor Ajax met zijn honderdste officiële duel voor de club. De centrumverdediger stond na afloop van het duel tegen Excelsior stil bij de bijzondere gebeurtenis en liet ook weten positief te zijn over de de al dan niet tijdelijke aanstelling van John Heitinga als trainer van Ajax.

Op de persconferentie na afloop van het duel tegen Excelsior stelde Timber trots te zijn op de prestatie. “Het is toch een mooi aantal om te bereiken. Het is niet zomaar iets. Het gaat allemaal heel snel, maar dit is wel iets om bij stil te staan.”

Timber was kritisch over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. “In de eerste helft gaven we veel kansen weg en komen we ook een paar keer goed weg. Die eerste helft is zeker iets om goed te analyseren. De restverdediging was niet goed. Als we een fout maakten in de opbouw, stond het helemaal open.”

Grote stappen

De verdediger was wel positief over de aanstelling van Heitinga. “Ik heb John bij Ajax Onder 19 meegemaakt en toen heb ik grote stappen gemaakt. Ik weet wat we aan hem hebben en dat weet Ajax ook. Het is belangrijk dat we plezier maken en de hele wedstrijd met een bepaalde intensiteit spelen. Dat is iets waar de trainer op hamert.”

Timber hoopt dat Ajax nu een goede reeks kan inzetten en is blij dat de Amsterdammers niet de enige zijn die problemen hebben. “Gelukkig hebben niet alleen wij hebben het moeilijk dit seizoen. Het is tijd voor ons om het op te pakken. We moeten naar onszelf kijken en dan komen we vanzelf terug waar we horen.”

Denk jij dat Ajax nog kampioen wordt?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie