Heitinga-discussie op ESPN: “Nul komma nul”

Foto: Heitinga-discussie op ESPN: “Nul komma nul”

Willem Vissers begrijpt wel waarom de Ajax-leiding pas na het seizoen de knoop heeft doorgehakt aangaande John Heitinga. De Amsterdamse club maakte pas vorige week kenbaar dat het op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer.

Vissers begrijpt Ajax, Jansen haalt uit

“De resultaten waren niet goed genoeg en het spel was ook niet goed genoeg”, concludeert Vissers in het ESPN-programma Voetbalpraat. “Het spel is niet beter geworden, helemaal niet. Er is geen kentering gekomen en het is redelijk zwak spel gebleven met zwakke resultaten. Ik begrijp heel goed dat ze hem tot het einde hebben laten zitten. Dat kun je bungelen noemen, maar ik vind dat overdreven.”

Ajax-watcher Freek Jansen toont minder begrip. “Mislintat heeft Heitinga misschien wel maanden laten bungelen door nul komma nul duidelijkheid te geven. Hoe lang wisten we al dat die beslissing gemaakt moest worden? Het is ook niet zo dat ze het in de laatste speelrondes hebben weggegeven. Je kunt nu zoals Mislintat gaan wijzen op dat het resultaat niet goed genoeg was, maar dan ga je het dus wel afhankelijk maken van Bergwijn die gaat juichen terwijl hij een bal in een leeg doel moet schieten.”

Jansen vervolgt: “Het zou toch logisch zijn geweest als je na de bekerfinale begin mei aan Heitinga had aangegeven: we zijn druk op zoek naar een andere trainer en wij gaan jou helpen om te kijken of je misschien assistent kan worden of in een andere functie kan blijven? Wat is er mis mee om dat begin of half mei bij Heitinga neer te leggen? Daar hoef je toch niet tot na de laatste wedstrijd mee te wachten?”

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie heeft gelijk?

  • Vissers
  • Jansen
  • Allebei gedeeltelijk
441+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie