‘Hakim Ziyech kan droomtransfer maken’

Foto: ‘Hakim Ziyech kan droomtransfer maken’

Hakim Ziyech heeft zijn langste tijd bij Chelsea vermoedelijk wel gehad. The Blues hebben deze winter Noni Madueke (PSV) én Mykhailo Mudryk (Shakhtar Donetsk) ingelijfd en dat betekent vermoedelijk dat er voor de oud-Ajacied geen plek meer is op Stamford Bridge. De Marokkaan hoeft echter zeker niet te wanhopen.

Volgens verschillende Engelse dagbladen, waaronder The Daily Express, ligt zijn toekomst namelijk hoogstwaarschijnlijk in het Camp Nou-stadion bij FC Barcelona. De Catalanen toonden eerder deze maand al interesse, maar Chelsea lijkt nu bereid te zijn om te ‘wheelen and dealen‘. De Premier League-topclub, die dit seizoen ondermaats presteert, zoekt zelf namelijk nog naar een nieuwe middenvelder, een defensief ingestelde middenvelder welteverstaan.

Daarom zou de club van oefenmeester Graham Potter nu een ruildeal in gedachten hebben, mogelijk met gesloten beurzen zelfs: Ziyech naar Catalonië en Franck Kessié naar Londen. Gaat Barça daarmee akkoord, dan zijn The Blues de winnaar van deze deal. De marktwaarde van Kessié wordt namelijk geschat op 35 miljoen euro en die van Ziyech ‘slechts’ twintig miljoen. Het valt dan ook te betwijfelen of de Catalanen akkoord gaan met de geschetste voorwaarden…

Ziyech maakte in het voorbije weekend nog indruk aan de kant van Chelsea, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Liverpool. The Evening Standard gaf hem zelfs een 8 als rapportcijfer en schreef: “Hij werkte hard en zorgde voor gevaarlijke spelhervattingen. Hij lijkt te vechten voor zijn plek, terwijl velen gedacht hadden dat hij de club zou verlaten. Indrukwekkend.”

Keert Ziyech terug naar Ajax?

In de voorbije zomer werd de Marokkaan nog gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude cluppie Ajax. De Amsterdammers gingen ook met hem in gesprek, maar de international van Marokko was alléén geïnteresseerd in een definitieve transfer, waar zijn voormalige werkgever hem wilde huren. Ook de financiële eisen van Ziyech waren te gortig voor de clubleiding in de Johan Cruijff ArenA.

Verdient Chelsea dit seizoen een CL-ticket?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ziyech dit doen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
441+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie