HAKA ideale mentale oefening voor LEEUWINNEN | Stalen Snor #21

Foto: HAKA ideale mentale oefening voor LEEUWINNEN | Stalen Snor #21

De Oranje Leeuwinnen en de voetbalsters van Spanje deden op het WK Vrouwen de bekende Nieuw-Zeelandse krijgersdans ‘de Haka’ en kregen de hele wereld over zich heen. De Stalen Snor vindt dat onzin en prijst juist deze manier van denken van de Leeuwinnen. De staalscherpe stelling van de SoccerNews.nl-podcast luidt dan ook: de Haka is de ideale mentale oefening voor de Oranje Leeuwinnen. Voetbalanalist en blijkbaar fervent yoga-liefhebber Aad de Mos reageert. “Dit is een mentaal trucje van de concurrentie.”

Stalen Snor: de Haka is de ideale mentale oefening voor de Oranje Leeuwinnen

“Met het doen van die Haka is echt niets slechts bedoeld”, vervolgt SoccerNews.nl-analist Aad de Mos. Het is allemaal zeer positief bedoeld, dat heeft bondscoach Andries Jonker ook aangegeven.” De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV weet wel waarom er zoveel ophef is ontstaan. “Er worden altijd redenen gezocht om teams uit balans te brengen. Ze willen de favoriet uit balans brengen en dit is één van die middelen. Daar moeten de Leeuwinnen zich niets van aantrekken.”

Een psychologisch spelletje van de concurrentie dus, interessant. Al ziet De Mos ook een tweede, hele andere reden voor de ontstane ontroering en daarmee gepaarde media-aandacht. “Ze willen aandacht krijgen. Ze zoeken altijd iets om aandacht te krijgen voor het toernooi. Dit is een van de makkelijkste manieren om aandacht te krijgen voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.”

Onze huisanalist legt daarna uit wat hij doet om zich mentaal beter te voelen. “Ik doe veel aan sporten. Sinds jaar en dag bezoek ik de sportschool en ik heb iets ontdekt: yoga. Dat is een ideaal middel om je spieren en gewrichten te onderhouden. En ook om rustig te worden en alles op een rijtje te zetten. Je krijgt er ook absoluut een betere conditie van. ” De 76-jarige De Mos kan ook speciale oefeningen. “Een downdog, ja die kan ik.” Wil jij Aad yoga zien doen? Kijk dan naar aflevering 21 van Stalen Snor.

Stalen Snor

In de Stalen Snor legt presentator Eimert Pruis een staalscherpe stelling voor aan Aad de Mos. De eigenzinnige voetbaldeskundige heeft zijn mening al klaarliggen en deelt die graag met jou. De Stalen Snor is onderdeel van de wekelijkse podcast Twee Viertje met Aad.

Een haka doen als mentale oefening moet kunnen

  • Eens
  • Oneens
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie