Gullit wijst Slot op groot Spurs-risico

Foto: Gullit wijst Slot op groot Spurs-risico

Arne Slot stevent met Feyenoord af op de landstitel in de Eredivisie en is bovendien ook nog actief in het bekertoernooi en de Europa League. De goede prestaties hebben ervoor gezorgd dat de Nederlandse oefenmeester er goed op staat in het buitenland. Ruud Gullit hoop echter dat Slot er toch voor kiest om minimaal nog een jaar bij Feyenoord te blijven.

Gullit looft Slot

“Ik hoop dat hij blijft”, vertelde Gullit stellig aan tafel bij Voetbalcafé van Ziggo Sport. “Het is wel knap wat hij gedaan heeft, hè. Het voetbal dat hij speelt, daar hebben we het al vaak over gehad.” De oud-international ziet duidelijk de hand van Slot terug bij Feyenoord. “Je ziet heel veel ploegen de bal gewoon rondspelen, maar Slot wil pressing spelen. Iedere ploeg die wat presteert, moet dat kunnen. Dat is waar hij op hamert.”

Daarbij verwijst Gullit naar twee Premier League-ploegen. “Dat kan Pep Guardiola en het Liverpool uit de goede tijd deed het ook. Wat mij opviel was die tweede helft bij Ajax. Wat een verschil in spel tussen beide ploegen, hè. Dat eist Slot.”

Gullit is blij dat Nederlandse trainers er weer goed op staan en prijst daarbij ook het werk van Erik ten Hag. De voetbalanalist denkt dat het ook niet lang duurt voordat Slot een internationale kans krijgt. “Het is een tijdje anders geweest. Dan gingen ze voor een Portugees of Duitser. Ik zou Arne geen advies geven, hij moet zijn gevoel volgen. Advies gaf Louis van Gaal ook aan Ten Hag. Niet doen, zei hij. Maar je ziet wel wat daar nu gebeurt.”

Probleem Harry Kane

Slot wordt genoemd bij Tottenham Hotspur, maar volgens Gullit kleeft daar een groot risico aan. “Harry Kane is het grote probleem. Veel trainers durven het bij Tottenham niet aan. En Kane heeft nog niets gewonnen daar. Als hij wat wil winnen, moet hij weg. Dan stap je in met het risico dat de beste speler weg is.”

Hoewel de interesse in Slot groot lijkt hoopt Gullit toch dat de oefenmeester nog voor een jaar Feyenoord kiest. “Hij gaat ook Champions League spelen met Feyenoord, lijkt het. Ik kan niet zien wat er staat te gebeuren verder. Het is wel zo dat hij nog niets heeft bereikt. Als hij als een gevierde trainer weg wil, moet hij een prijs in handen hebben. En als dat lukt, zou het geweldig zijn. Alleen voorlopig heeft hij nog niets gewonnen.”

Spelen Sparta en Feyenoord gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Slot naar Tottenham gaan?

  • Ja, mooie club voor hem
  • Nee, moet voor een andere club kiezen
  • Nee, moet lekker bij Feyenoord blijven
431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie