Gullit tipt Kane en verwijst naar Cruijff-advies

Foto: Gullit tipt Kane en verwijst naar Cruijff-advies

Harry Kane moet komende zomer vertrekken bij Tottenham Hotspur. Dat adviseert Ruud Gullit de Engels international, die anders moet vrezen dat hij nooit een prijs met een club zal winnen in zijn actieve spelerscarrière. Kane heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Spurs, maar wordt al langere tijd in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Manchester United of Bayern München.

Kansloos Tottenham

Kane speelt al jaren bij de Spurs en is ook dit seizoen weer goed voor een karrenvracht aan Premier League-goals. De spits maakte ook deze jaargang al weer twintig doelpunten, maar aan prijzen helpt het Kane niet. Tottenham staat momenteel vierde in de Premier League met een schier onoverbrugbare achterstand op Arsenal en is ook al uitgeschakeld in de FA Cup en Champions League. Daardoor zal Kane ook dit seizoen weer geen prijs winnen met de Spurs.

Gullit zegt tegenover BeIN Sports dat Kane komende zomer niet in het clubbelang moet denken, maar juist aan zichzelf moet denken. “Als ik hem was, zou ik egoïstisch zijn en zeggen: Ik ga ervandoor. Veel spelers zijn loyaal aan hun club, maar winnen niets. Wat heb je daar aan? Als voetballer wil je toch prijzen winnen?”

Kane stond al wel tweemaal in de finale van de League Cup met Tottenham en speelde bovendien ook de Champions League-finale in het seizoen 2018/19 toen het Ajax op dramatische wijze uitschakelde in de halve finale. Geen enkele finale werd echter gewonnen, waardoor Kane nog altijd met lege handen staat wat betreft clubprijzen. Gullit stelt dan ook dat Kane komende zomer weg moet gaan. “Wanneer je als speler niet goed genoeg bent, zegt een club: Bedankt voor bewezen diensten. Maar als een club niet goed genoeg is, dan moet je als speler je kans grijpen om elders prijzen te winnen.”

Advies van Cruijff

Gullit verwijst daarbij naar zijn eigen spelerscarrière waarbij hij destijds van Johan Cruijff ook het advies kreeg om te vertrekken bij Feyenoord, ondanks dat het wellicht kwaad bloed zette bij de Feyenoord-aanhang. “Ik deed dat en ging toen naar PSV. We wonnen twee prijzen en daarna kon ik naar AC Milan. Daar waren de PSV-supporters op hun beurt weer niet blij mee, maar zoals ik eerder al zei, als voetballer wil je prijzen winnen. Het gaat er voor mij uiteindelijk om wat je na je carrière op je cv hebt staan.”

Moet Kane komende zomer vertrekken bij Spurs?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie