‘Grote verrassing in opstelling Oranje’

Foto: ‘Grote verrassing in opstelling Oranje’

Het Nederlands elftal speelde allesbehalve geweldig tegen Senegal en Ecuador en tegen Qatar wordt het toch wel tijd voor de mannen van bondscoach Louis van Gaal om eens te laten zien wat ze waard zijn. Misschien wel met een aanpassinkje hier en daar…

Frenkie de Jong is een vaste naam op het Oranje-middenveld, maar zijn kompanen Teun Koopmeiners en Steven Berghuis hebben eigenlijk nog niets laten zien. En het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Xavi Simons gebracht wordt om het elftal wat aanvallende schwung te geven.

Training

Valentijn Driessen zegt in ieder geval in de podcast Kick-Off: “Xavi Simons maakte echt een uitstekende indruk. Hij trainde heerlijk.” Ook zijn collega Mike Verweij genoot van wat de PSV-jongeling liet zien op de training: “Hij schoot ballen in de bovenhoek, had flitsende acties. Hij gaf Pasveer op een gegeven moment het nakijken met een kapbeweging, waarbij Pasveer ongeveer bij de cornervlag stond.”

Verweij plaatst vervolgens wel een kanttekening: “Er werd naar hem geroepen: haal eruit die bal, haal eruit die bal! Dat deed hij niet. Simons hield de bal te lang aan zijn voet, bal kwijt en er volgde een tegendoelpunt. Hij kreeg toen ook een fikse uitbrander van Luuk de Jong. Dit zou een reden kunnen zijn om hem niet op te stellen.”

“Ik vind alleen dat je vooral moet kijken naar wat hij wel goed deed”, voegt de journalist daaraan toe. “Hij was echt flitsend samen met Jeremie Frimpong, die vond ik ook goed. Kenneth Taylor zat aan het einde van de training helemaal stuk, hij was ook wel een lichtpuntje.”

Simons of Lang

Eerder zei Pierre van Hooijdonk al: “Ik denk dat je wat onbevangenheid moet hebben in het elftal. Op dit moment is dat er niet. Dan kijk je eigenlijk al snel naar Xavi Simons, maar ook Noa Lang is een type dat onverstoorbaar is. In dit geval kan dat de zaak weleens goed opschudden.”

Maakt Xavi een goaltje tegen Qatar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Met Simons beginnen?

  • Doen
  • Niet doen
8397+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie