‘Grote Götze-stunt in Duitsland’

Foto: ‘Grote Götze-stunt in Duitsland’

PSV verloor deze zomer smaakmaker Mario Götze aan Eintracht Frankfurt. Terug in Duitsland maakt de middenvelder de laatste weken veel indruk, en dus neemt de roep om een rentree in de Mannschaft toe.

Dat Götze goed is met de bal wist men bij onze oosterburen allang, maar zijn fitheid is hetgeen dat verbazing wekt. Zo liep de aanvallende middenvelder in zeven competitiewedstrijden al 77,2 kilometer; slechts negen spelers in de Bundesliga liepen nóg meer. Bovendien staat Götze wat betreft ‘intensive runs’ (volle sprints) aan kop in het loopklassement.

Volgens Sport1 is men er bij Frankfurt overigens helemaal niet door verrast, want ‘intern was men ook al onder de indruk van zijn loopcijfers toen Götze nog bij PSV zat’. Ploeggenoot Sebastian Rode looft Super Mario: “Ik heb altijd kunnen zien dat Mario een uitstekende voetballer is. Ook qua fitheid voelt hij zich alsof hij in de vorm van zijn leven verkeert. Ik heb hem nog nooit zo fit gezien.”

‘Mee naar WK’

Sport1 stelt dat Götze als ‘bessermacher’, een speler die de ploeg beter laat spelen, mee zou moeten naar het WK in Qatar. “Hij kan de gewenste diepe passes geven en zijn behendigheid maakt het moeilijk voor tegenstanders om hem af te stoppen. Daarnaast bewees hij zijn fitheid in Eindhoven en Frankfurt. Tegen Hongarije (0-1) en Engeland (3-3) bleek Duitsland nog niet in topvorm te steken, waardoor een verrassing in de WK-selectie niet valt uit te sluiten.”

De laatste interland van Götze dateert van vijf jaar terug, voormalig international Stefan Effenberg hoopt op een snelle comeback in de ploeg van Hansi Flick. “Flick neemt alleen spelers mee die honderd procent fit zijn. Ik zal voor Marco Reus duimen, maar het zal tot het WK krap worden om weer in topvorm te komen. Dat opent de deur voor Mario Götze nog meer.”

TIP: 3.65x je inleg als Eintracht wint van Tottenham, in de CL!

Gotze is er bij op het WK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie