‘Grote Daley Blind-verrassing bij Bayern München’

Foto: ‘Grote Daley Blind-verrassing bij Bayern München’

Ajax besloot onlangs om het contract van Daley Blind te ontbinden, waarna de multifunctionele routinier in verband gebracht werd met onder meer Royal Antwerp FC en Real Sociedad. Zéér verrassend werd de international van het Nederlands elftal echter vastgelegd door het grote Bayern München.

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl duidt Aad de Mos het vertrek van Blind uit de Johan Cruijff ArenA: “Als je moet kiezen tussen een speler en een trainer, dan heeft men gekozen voor de trainer. Ook omdat ze wisten: Blind verdiende 4,5 miljoen. Had hij 24 wedstrijden gespeeld, dan hadden ze dat contract moeten verlengen. Dus een zakelijk aspect zal ook nog wel een rol gespeeld hebben. En ze zijn voor Schreuder gaan liggen, omdat ze met Schreuder door willen. Dat is een keuze die je maakt en dat is ten koste gegaan van Blind.”

De oud-trainer van Ajax en PSV denkt echter niet dat de oud-Ajacied een vaste wissel wordt in de Allianz Arena: “Bij Bayern gaat hij zeker zijn speelminuten maken. Die spelen op alle fronten mee en die Hernández is natuurlijk geblesseerd. Hij kan aan de binnenkant spelen, naast De Ligt als dat moet. Hij kan aan de linkerkant spelen als vervanger van Hernández. Hij zal moeten opboksen tegen Davies, dat weet iedereen ook wel, maar aan de bal… Bij Bayern is dat van de tien keer elf keer zo, dat ze de bal hebben.”

“Sommige kenners…”

“Aan de bal is dat geen enkel probleem voor Daley Blind”, aldus De Mos. “Die is op dat gebied zelfs één van de beteren bij Bayern München. En hij gaat, in tegenstelling tot wat sommige kenners beweren, wél veel spelen!” De 32-jarige verdediger lag in de eerste seizoenshelft behoorlijk onder vuur in Amsterdam: “Maar dat zijn natuurlijk allemaal drogredenen. Als Ajax niet goed speelt komt men terecht in die algemeenheden. Dan worden de jongens die het meest verdienen eruit gewipt en dan is Blind niet goed genoeg. En nu draaien diezelfde mensen opeens om: ze hadden hem niet weg mogen sturen…”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Gaat Blind spelen?

  • Ja, sowieso
  • Nee
1529+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
25+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
32+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
12+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
90+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
64+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
163+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
260+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
844+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
286+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
60+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
102+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
297+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
217+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
145+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
249+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
509+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie