Götze ontbreekt in Duitse selectie, maar koestert WK-hoop

Foto: Götze ontbreekt in Duitse selectie, maar koestert WK-hoop

Mario Götze is geen onderdeel van de Duitse selectie de komende twee interlands in de Nations League. Ook Mats Hummels kreeg geen uitnodiging van bondscoach Hansi Flick.

Dat wilt niet zeggen dat het duo uit beeld is richting het WK in Qatar. “Ze kunnen nog op de trein springen”, aldus de bondscoach op het persmoment, waar hij zijn selectie bekendmaakte voor de wedstrijden tegen Hongarije (23 september in Leipzig) en Engeland (26 september op Wembley in Londen). De 20-jarige Armel Bella-Kotchap kreeg zijn eerst oproep, de verdediger speelt sinds deze zomer voor Southampton.

Götze

Menig Duits voetballiefhebber hoopte op de terugkeer van Super Mario in Die Mannschaft. Na zijn vertrek bij PSV maakte de 63-voudig international in meerdere duels van Eintracht Frankfurt indruk. Zo kwam hij weer in beeld bij Flick, die hem dus niet bij zijn keurkorps haalt. Götze bezorgde Duitsland de wereldtitel in 2014 met de winnende treffer. Vijf jaar geleden droeg hij voor het laatst het shirt van de nationale ploeg. Ook de 33-jarige Hummels (Borussia Dortmund) was onderdeel van de gouden WK-ploeg  acht jaar geleden. Hij speelde tijdens het EK vorig jaar zijn laatste interland.

Duitsland staat op de tweede plaats in groep 3 van de A-divisie in de Nations League. Ze vergaarden zes punten, een minder dan het verrassende Hongarije. Italië staat op twee punten, terwijl de Engelsen tegenvallen met slechts twee.

TIP: Profiteer van de odds van 11 bij een Duitse wereldtitel!

Hoort Götze erbij?

  • Zeker wel
  • Nee, die tijd is voorbij
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie