‘Giménez wordt Eredivisie-topscorer’

Foto: ‘Giménez wordt Eredivisie-topscorer’

Santiago Giménez was tegen sc Heerenveen opnieuw van grote waarde voor Feyenoord. De Mexicaanse spits moest in de eerste seizoenshelft nog genoegen nemen met een plek op de reservebank. Inmiddels is hij basisspeler en mag hij volgens RTV Rijnmond dromen van de topschutterstitel in de Eredivisie.

Bij FC Rijnmond gaat Feyenoord-watcher Dennis van Eersel los over de spits. “Hij heeft nu al een body, is fysiek sterk en hij is nog hartstikke jong, dus daar zit ook nog groei in. Als hij nog sterker gaat worden… met de afronding die hij al in zich heeft, hoe hij nu al kansen creëert voor zichzelf en de snelheid die hij heeft.”

De aanvaller kan nóg beter, denkt Van Eersel. “Ik zie steeds meer punten bij hem waardoor hij op langere termijn, misschien wel al volgend seizoen, topscorer van de Eredivisie kan worden. Ik zie daar echt een groei in bij hem.”

Santiago Gimenez en Feyenoord

Voordat Giménez die titel op zijn naam kan schrijven, zal hij nog wel wat vragen moeten beantwoorden. “Moet je nagaan als hij volgend seizoen echt een vol seizoen spits is in de basis van Feyenoord. Hij heeft het nu met veel invalbeurten moeten doen. Wat gaat dan zijn doelpunten-aantal worden in totaal? Dan heeft hij ook die Champions League potjes tussendoor, dus dan moet je nog gaan afwachten hoe dat gaat.”

De Mexicaanse aanvaller kwam aan het begin van dit seizoen voor ruim drie miljoen euro over van Cruz Azul uit zijn thuisland. De 21-jarige spits, dit seizoen al goed voor zestien doelpunten in 32 wedstrijden, heeft nog een contract tot de zomer van 2026. Als Giménez volgend seizoen geen Eredivisie-topschutter wordt, heeft hij nog steeds genoeg tijd om die titel in de wacht te slepen.

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 april 2023 06:38.

Giménez topscorer van de Eredivisie?

  • Ja, dit seizoen nog
  • Ja, volgend seizoen op z'n vroegst
  • Nee, ik denk het niet
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie