‘Gênant’ Ajax gekraakt: “Had misschien wel 5-1 voor Excelsior kunnen staan”

Foto: ‘Gênant’ Ajax gekraakt: “Had misschien wel 5-1 voor Excelsior kunnen staan”

Na zeven wedstrijden zonder overwinning in de Eredivisie won Ajax eindelijk weer eens een wedstrijd. De Amsterdammers zegevierden met 1-4 op bezoek bij Excelsior. Bij Studio Voetbal stelt men echter dat John Heitinga in zijn eerste wedstrijd voor Ajax ook veel geluk heeft gehad. Volgens Pierre van Hooijdonk had Ajax ook bij rust met 5-1 achter kunnen staan.

Van Hooijdonk doelde daarbij onder meer op de vele kansen aan van Excelsior-vleugelaanvaller Couhaib Driouech. Ajax-doelman Gerónimo Rulli hield Driouech echter tweemaal van scoren af en zag ook de paal nog een keer redding brengen.

Gelukkige Heitinga

Van Hooijdonk was aan tafel bij Studio Voetbal dan ook sceptisch over het optreden van Ajax. “Als resultaat zou je denken dat hij het geweldig heeft gedaan”, waarmee de analist doelde op Heitinga die voor het eerst op de bank zat. “Maar ik heb de eerste helft zitten kijken en ik vond het gênant. Het had misschien wel 5-1 voor Excelsior kunnen staan. Dat waren geen kleine kansen, het was echt ongekend. Alsof Ajax niet meer meer dan drie mensen op de eigen helft mocht spelen. Elke keer liepen ze in de fuik bij Excelsior, die dat overigens fantastisch hebben gedaan. Maar ik vond het ongelofelijk wat ik vanmiddag heb gezien.”

Daar kon ook Rafael van der Vaart zich wel in vinden, die stelt dat Ajax zich gelukkig mocht prijzen met zijn doelman. “Ik heb donderdag gekeken: die Schreuder had me toch een partij pech. Hij heeft het ook slecht gedaan, hoor. Maar er ging geen één bal in en John (Heitinga, red.) heeft vandaag wél geluk. Want de ene na de andere kans werd gepakt door Rulli.”

Ben jij het eens met de kritiek?

  • Ja, Ajax heeft geluk gehad
  • Nee, Ajax heeft terecht gewonnen
507+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie