Geen onvoldoendes bij PSV, Bergwijn scoort hoog

Foto: Geen onvoldoendes bij PSV, Bergwijn scoort hoog

PSV plaatste zich donderdagavond ten koste van Rosenborg voor de poulefase van de Europa League. De Eindhovenaren versloegen de opponent met 0-2. Naast PSV kwamen eveneens Steven Bergwijn, Ricky van Wolfswinkel en Wout Weghorst in actie. Wij lieten ons licht schijnen over de prestaties gedurende de avond.

PSV

Yvon Mvogo – 7,5

Hoefde gedurende de wedstrijd nauwelijks tot niet in actie te komen voor zijn team. Rosenborg was niet in staat om in de buurt van de doelverdediger te komen. Wanneer dit wél het geval was, stond Mvogo klaar om de bal weg te boksen. In opbouwend opzicht kon de keeper het nodige werk verzetten, al was de wedstrijd te rommelig om tot mooie aanvallen te komen.

Denzel Dumfries – 7,5

Legde zoals we van Dumfries gewend zijn onwijs veel energie in de wedstrijd. De rechtsback kwam daardoor regelmatig over de middenlijn om zijn kant te bestrijken, maar tot een goede voortzetting kwam het vaak niet. Ook de voorzetten van Dumfries waren niet bepaald gevaarlijk te noemen.. De voetballer raakte in verdedigend opzicht de gehele wedstrijd niet in de problemen.

Jordan Teze – 7

Geldt dit seizoen als de grote verrassing in het elftal van PSV en liet donderdagavond zien ook op Europees niveau uitstekend mee te kunnen. De centrale verdediger hield de balans in de achterhoede van de Eindhovenaren en zette zijn teamgenoten voortdurend goed neer. Als we echter kijken naar zijn opbouwende momenten, dan vielen die wat tegen.

Olivier Boscagli – 7

Vormde samen met Teze een betrouwbaar blok in de achterhoede van de Eindhovenaren. PSV kwam daardoor geen moment in de wedstrijd in de problemen, al had dat ook te maken met de aanvallende kwaliteiten van de opponent. Hoofdtrainer Roger Schmidt heeft echter ongetwijfeld nog opmerkingen over het opbouwende gedeelte van Boscagli, wat niet altijd even denderend was.

Philipp Max – 7,5

Was een belangrijk onderdeel in de overwinning van PSV. Max heeft, zoals Schmidt dat wenst, veel diepgang aan de linkerkant, waardoor hij ruimte maakte voor zijn ploeggenoten. De linksback kan echter zeker nog werken aan zijn voorzetten, die niet altijd even goed aankwamen, maar met de inzet en het loopvermogen van de vleugelverdediger is in ieder geval niets mis.


Pablo Rosario – 6

Kwam tijdens het duel in verdedigend opzicht nauwelijks in de problemen. Met Rosario op het middenveld missen de Eindhovenaren echter de nodige creativiteit om de voorste linie van passes te voorzien. Rosario kiest nog vaak voor zekerheid in zijn keuzes, een onderdeel dat Schmidt hoogstwaarschijnlijk nog niet tevreden stemt. Hij zal van Rosario de komende periode meer durf verwachten.

Mauro Júnior – 6,5

Heeft afgelopen seizoen bij Heracles Almelo overduidelijk veel geleerd, aangezien hij een stuk volwassener op het veld staat. Ook voor de Braziliaan geldt echter dat hij in balbezit veel vaker risico in zijn spel kon leggen, waardoor het spel van PSV in een stroomversnelling zou raken. Dat deed hij echter niet, waardoor in het aanvalsspel te vaak weinig tempo kreeg en/of hij zijn medespelers in de problemen bracht door niet snel genoeg te handelen.

Jorrit Hendrix – 6,5

Begon zoals gebruikelijk vanaf de reservebank, maar mocht na twintig minuten al zijn opwachting maken in plaats van de geblesseerde Ryan Thomas. De invalbeurt was voor Hendrix een ideaal moment om zich aan Schmidt te tonen, al slaagde hij daar slechts gedeeltelijk in. Hendrix maakte geen grote fouten tijdens het verdedigen, maar was verder redelijk afwezig in het belangrijke aanvalsspel.



Cody Gakpo –  8

Kreeg wederom de voorkeur van Schmidt boven het grote talent Mohamed Ihattaren. Gakpo liet zien wat we van hem gewend zijn. Hij was betrouwbaar in verdedigend opzicht, doordat hij regelmatig doorjaagt op de tegenstander. Bovendien was hij aanvallend opnieuw belangrijk voor de Eindhovenaren door het tweede doelpunt van het duel te maken en daardoor PSV definitief naar de poulefase te schieten. 

Eran Zahavi – 8,5

Liet tijdens zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club zien waarom PSV hem haalde. Zahavi kreeg veelvuldig de bal van zijn teamgenoten, waardoor hij regelmatig voor de keeper van Rosenborg opdook. Aangezien hij binnen een half uur spelen al de openingstreffer op het scorebord zette, was de druk direct van zijn schouders af. Het overige gedeelte van het duel was hij regelmatig gevaarlijk, maar kwam hij niet meer tot scoren.

Donyell Malen – 8

Bleek direct een uitstekende klik te hebben met Zahavi. Malen bracht zijn nieuwe teamgenoot na 22 minuten in stelling en zag zo de 0-1 op het scorebord verschijnen. Met zijn snelheid en dynamiek was hij vervolgens verschillende keren gevaarlijk, maar bleek voor het doel niet zo scherp als voorheen. Desondanks scoorde hij een dikke voldoende.

MAN OF THE MATCH: Eran Zahavi

Tottenham Hotspur – Maccabi Haifa

Steven Bergwijn – 8

De buitenspeler leverde evenals zijn ploeg een puike wedstrijd af. Bergwijn maakte veelvuldig gebruik van zijn snelheid op de linkerkant en liet met Tottenham Hotspur een waar spektakel op het voetbalveld zien. De Engelsen wonnen met 7-2 en hoewel Bergwijn geen doelpunt maakte, was hij wél belangrijk met twee assists. Bij het tweede doelpunt bracht hij Ajax-plaag Lucas Moura in stelling, terwijl hij bij de 6-2 een voorzet gaf op Harry Kane. Daardoor was hij alsnog een belangrijk onderdeel in de overwinning.


FC Basel – CSKA Sofia

Ricky van Wolfswinkel – 6,5

De Nederlander ging met ‘zijn’ FC Basel verrassend onderuit tegen CSKA Sofia. Hoewel de thuisploeg vlak na rust via een strafschop op een voorsprong kwam, zag het in de laatste twintig minuten de opponent langszij komen en uiteindelijk met 1-3 winnen. Van Wolfswinkel had het moeilijk in de wedstrijd en kwam nauwelijks tot kansen. De keren dat de centrumspits wél tot een mogelijkheid kwam, was hij niet scherp genoeg om te scoren. Mede daardoor speelt Van Wolfswinkel dit seizoen geen Europees voetbal.

AEK Athene – VfL Wolfsburg

Wout Weghorst – 7

De aanvaller slaagde er niet in om de poulefase van de Europa League te bereiken met VfL Wolfsburg. De Duitsers kwamen nog wél op een 0-1 voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 2-1. Weghorst werkte wederom hard voor zijn ploeg, maar liet daardoor in aanvallend opzicht nog wel eens wat steekjes vallen. De centrumspits stond onder meer een aantal keer te scherp, waardoor AEK Athene hem eenvoudig buitenspel zette. Daardoor kreeg hij nauwelijks kansen om een doelpunt mee te pikken.

Wordt Zahavi topscorer in de Eredivisie?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie