Gedoe over verouderd stadion MVV, vrees voor onveiligheid

Foto: Gedoe over verouderd stadion MVV, vrees voor onveiligheid

Er bestaan grote zorgen over het verouderde stadion De Geusselt van Keuken Kampioen divisieclub MVV. Gevreesd wordt voor de veiligheid die steeds meer in het geding komt. De supporters zijn het zat en hebben nu aan de bel getrokken bij het stadsbestuur van Maastricht, blijkt uit een brief in bezit van SoccerNews.nl.

De gemeente is eigenaar van het stadion. ‘Als erkende supportersvereniging SV-1902 van MVV Maastricht willen wij onze grote zorgen over de bouwkundige staat en daaraan verwante veiligheid in stadion De Geusselt kenbaar maken. Dat het een sterk verouderd stadion is mag geen verrassing heten, dat is duidelijk zichtbaar met name op de Angelside tribune. Echter zijn ook de overige tribunes gedateerd’, staat in de brandbrief.

‘Reeds in augustus 2021 is er een rapport geschreven door onder andere leden van SV-1902, Veer Zien MVV en een toenmalig bestuurslid van MVV waarin geconstateerd wordt dat de veiligheid van het stadion op veel punten met pijn en moeite aan de gestelde eisen voldoet. Tevens wordt in datzelfde rapport opgemerkt dat er zorgen zijn over de veiligheid en bouwkundige staat van specifiek de Angelside tribune’, vervolgt de MVV-supportersvereniging aan het college van burgemeester en wethouders van de Limburgse hoofdstad.

Kritiek directeur

‘Dit gedeelte van het stadion is gebouwd in 1961. Deze ruimtes onder de tribune zijn volstrekt verouderd en kampen met veel achterstallig onderhoud. De vloer van de eerste verdieping is zo zwak dat bijvoorbeeld fitness niet mogelijk is op deze verdieping.’ MVV-directeur Erik Noor kondigde onlangs zijn afscheid aan per 1 mei dit jaar. Hij uitte forse kritiek aan het adres van de gemeente Maastricht, gaf onder andere aan dat MVV al een jaar wacht op het rapport over de veiligheid van het stadion vanuit de plaatselijke overheid.

Dit rapport is door de KNVB verplicht gesteld voor alle Betaald Voetbal Organisaties (BVO’S) in Nederland omdat tijdens de wedstrijd NEC-Vitesse in oktober 2021 een gedeelte van een tribune instortte.

Voelt u zich weleens onveilig in een voetbalstadion?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie