Galatasaray vs Barcelona: het zal toch niet waar zijn?

Foto: Galatasaray vs Barcelona: het zal toch niet waar zijn?

Veel Barcelona supporters en sympathisanten waanden zich al in de kwartfinale van de Europa League nadat hun ploeg Napoli op schitterende wijze had uitgeschakeld. Als je een Italiaanse topploeg kan uitschakelen, dan zal een Turkse middenmoter toch zeker geen probleem zijn? Blijkbaar toch wel, want Barça geraakte thuis niet voorbij een scoreloos gelijkspel. Zullen ze de job op verplaatsing afmaken, of wacht er een nieuwe smet op het reeds gehavende blazoen te wachten in Turkije? 

Galatasaray: opdracht volbracht 

Galatasaray valt bitter weinig te verwijten na de heenwedstrijd. Ze verdedigden bijzonder gemotiveerd en georganiseerd, waardoor Barça het bijzonder moeilijk had om échte kansen te creëren en te scoren. Er zijn misschien een drietal momenten geweest waarbij ze werkelijk in de problemen kwamen, maar een herboren Pena was zo blij dat hij dan toch eens in het Camp Nou mocht keepen, dat hij een wereldprestatie neerzette. Dichter dan de deviatie van Frenkie tegen de paal kwam Barcelona niet. 

Neem daar de overwinning tegen Besiktas van afgelopen weekend bij, en wie weet waartoe dit Galatasaray in staat is. Verdedigend hebben we al gezien wat ze kunnen, nu nog het aanvallende compartiment aan de praat krijgen. Dat bleek in Barcelona vooral het grote probleem te zijn. Men wist niet wat gedaan met de counters, wat te doen met de bal op de helft van de tegenstander. Breng daar nog een beetje meer efficiëntie bij en je krijgt een gevaarlijke cocktail die op zich elke tegenstander kan pijn doen, zelfs Barça. Voetbal zou voetbal niet zijn als er geen ruimte is voor de underdog om een stunt uit te halen, en het is daar dat Galatasaray op moet hopen. 

Barcelona: schitterend bij momenten

Je ziet bij Xavi zijn ploeg nu exact gebeuren wat bij elke ploeg in wederopbouw gebeurt: wisselvalligheid. Denk bijvoorbeeld aan het Arsenal van Arteta, dat ook bij momenten schitterend voetbal op de mat legt, maar tegelijkertijd vaak op de belangrijke momenten tekortschiet. Barça zit nu in zo’n ‘high’ waarbij het spel mooi en aantrekkelijk is en de resultaten min of meer volgen, maar er zijn toch nog frustrerende prestaties bij, zoals die bijvoorbeeld tegen Galatasaray in de heenronde. Iedereen verwachtte een statement van Barcelona waarmee ze zouden tonen dat zij die Europa League claimen, maar dan eindigt die wedstrijd op een matige 0-0.

Dat staat in schril contrast met de prestatie van afgelopen weekend. Osasuna werd werkelijk met de grond gelijk gemaakt, met name door Dembélé en Torres. Die eerste blijft zich in een dubieuze situatie bevinden. De club wil hem graag houden, maar daarvoor moet hij uiteraard inleveren, net zoals iedereen. Zijn makelaar wil daarentegen net méér geld zien, wat uiteraard tot woede leidt bij zowel het bestuur als de fans. Op het veld merk je daar echter niets van. Met zes assists in vijf wedstrijden in La Liga, waarvan hij er slechts drie startte, doet hij het uitmuntend en lost hij op dit moment echt wel de verwachtingen in. De vraag is natuurlijk of hij dat nu voor een langere periode kan volhouden en eindelijk zijn dure kostenplaatje een klein beetje kan ‘terugverdienen’ voor de club. 

Wedtip: Barcelona wint 

Je kan er niet omheen dat dit Barça een genot is om naar te kijken en bij momenten echt kan swingen. Wanneer het swingt, vallen de goals meestal heel snel achter elkaar. Dit weekend scoorde het ook drie keer op een kwartiertje tijd. Een keer ze begonnen zijn en voor staan, kan het dus heel snel gaan. Ik verwacht dat er wel eens hetzelfde zou kunnen gebeuren op Galatasaray en er een monsteroverwinning mogelijk is. Dat Barcelona wint, staat slechts aan een odd van 1,40, maar dat ze met een handicap winnen van -1 staat al aan odd 2. Als je echt ‘cojones’ hebt, dan zou je zelfs een handicap -2 kunnen nemen voor odd 3,5. Succes!

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Verpulvert Barcelona Galatasaray?

  • Ja
  • Nee, het zal moeilijk worden
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:50
17+
“Wat een drama, hij paste niet bij Ajax”
14:44
25+
Officieel: PSV zwaait weer aanvaller uit
14:37
78+
Noppert: “Hij zei: ik krijg het gevoel dat ik aan mijn pik wil trekken”
14:23
54+
“Hij leverde net zo’n grote wanprestatie als Bassey en Brobbey”
14:05
73+
‘Anderlecht in de problemen door PSV-transfer’
13:40
73+
Stewart blij met PSV: “Ik ben en blijf Brabander”
13:25
300+
Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’
13:10
146+
‘Duidelijkheid over nabije toekomst Heitinga’
12:47
454+
‘Ajax moet ‘PSV-man’ bellen voor opvolging Schreuder’
12:27
348+
‘Feyenoord heeft nieuwe middenvelder bijna beet’
12:15
426+
‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’
12:00
168+
De kaartenhuiskoning van Ajax blijft zitten
11:45
187+
Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’
11:30
193+
Twijfels over PSV-aanwinst: ‘Miste niet te missen kansen’
11:15
295+
Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder
10:52
139+
Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’
10:40
146+
‘PSV vangt ook bot bij Manchester United’
10:21
2230+
‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’
09:59
111+
Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg
09:50
216+
Slot prijst ‘fijngevoelige’ Feyenoord-aanwinst
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie