‘Gakpo staat open voor vertrek, Southampton concreet’

Foto: ‘Gakpo staat open voor vertrek, Southampton concreet’

Cody Gakpo staat open voor een vertrek bij PSV. Dat bevestigen Voetbal International en het Eindhovens Dagblad via PSV-watchers Marco Timmer en Rik Elfrink. Volgens Elfrink kan het nog alle kanten op gaan en lijkt Southampton de voornaamste kandidaat voor de vleugelspeler. Ook Timmer bevestigt het nieuws dat Southampton voorlopig de belangrijkste kandidaat is.

Volgens Timmer is Southampton het meest concreet van alle clubs, maar zitten er ook nog een aantal andere Premier League-clubs op het vinkentouw. Daarbij zou ook Arsenal nog altijd loeren op de komst van Gakpo. Eerder werden ook al Wolverhampton Wanderers, Leeds United en Everton gekoppeld aan de komst van Gakpo.

Vijftig miljoen voor Gakpo

Voorlopig hikken de Premier League-clubs nog aan tegen de vraagprijs voor de aanvaller, die door PSV is getaxeerd op vijftig miljoen euro. Southampton zou naar verluidt al een indicatie hebben afgegeven dat het 35 tot veertig miljoen over heeft voor Gakpo, maar daar wil de clubleiding geen genoegen meenemen. Vanavond speelt PSV nog het inhaalduel tegen FC Volendam, maar het is de vraag of Gakpo daarin nog mee zal spelen.

TIP: Wint PSV met 5-0 van FC Volendam? Pak 10.50 keer je inzet!