Frustratie bij Bassey: “Natuurlijk”

Foto: Frustratie bij Bassey: “Natuurlijk”

Calvin Bassey beleeft een turbulent eerste seizoen bij Ajax. Waar hij afgelopen zomer voor een groot bedrag overkwam uit Schotland, kreeg hij dit voetbaljaar onder meer te maken met een trainerswissel, wat ook zijn eigen positie onder druk zette.

De defensieve kracht kreeg onder Alfred Schreuder steevast een basisplek toebedeeld, maar dat veranderde toen John Heitinga aan het roer kwam te staan. De oefenmeester besloot Bassey tijdelijk uit de wind te houden en op de reservebank neer te zetten. Dat was voor de verdediger niet eenvoudig. “Natuurlijk is er een klein beetje frustratie”, zo geeft hij in een interview met de Telegraaf eerlijk toe.

Volgens Bassey was Heitinga echter duidelijk in wat hij van hem verwachtte, waardoor hij de mogelijkheid kreeg om ergens aan te werken. “Soms moet je gewoon gaan zitten en leren. Dan kun je je realiseren wat jouw spel mist. Dat zei de manager ook: kijk hoe Edson Alvarez en Jurriën Timber het doen als ze links centraal staan.”

Bassey vindt het meer dan logisch dat hij de tijd nodig heeft om zijn rol bij Ajax optimaal te vervullen. Waar hij zich bij Rangers FC vooral op zijn verdedigende taken moest concentreren, moet hij bij zijn huidige werkgever ook voetballend zijn steentje bijdragen. “Ik breng power en snelheid in het team. En Ajax leert me veel. Ik ben hier om een andere stijl te ervaren.”

Hardwerkende Bassey

Achter de schermen werkte Bassey de afgelopen weken hard met assistent Dwight Lodeweges aan het bekijken van videobeelden. Het moet volgens hem erin resulteren dat hij de komende jaren een belangrijke rol kan vervullen in het spel van de Amsterdammers.

SC Heerenveen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 14:33.

Hoort Bassey bij Ajax in het basisteam te staan?

  • Ja, hij is goed genoeg
  • Nee, (voorlopig) niet
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie