Frenkie de Jong zorgt bij Barcelona voor kopzorgen

Foto: Frenkie de Jong zorgt bij Barcelona voor kopzorgen

Barcelona hoopt aankomende zomer nog een aantal grote aankopen te doen, maar daarvoor moet eerst de salarishuishouding in evenwicht zijn. Volgens SPORT zorgt onder meer Frenkie de Jong nog altijd voor grote problemen.

Salaris De Jong probleem

Toen Barcelona de Nederlander in de zomer van 2019 namelijk wilde hebben, moest het Paris Saint-Germain te slim af zijn. De Spanjaarden boden daarom een torenhoog salaris, waarmee De Jong akkoord ging. Het zorgt in deze tijd echter voor een grote belemmering bij de club, omdat het salaris van de middenvelder behoorlijk drukt op de financiën.

Aangezien de nieuwe spelers van de laatste twee jaar een salaris verdienen die beter in de salarishuishouding past, hoopt Barcelona ook De Jong te overtuigen om water bij de wijn te doen. De koploper van LaLiga is namelijk zeer te spreken over de huidige inbreng van de Oranje-International, maar wil het financieel anders geregeld hebben.

De Jong is overigens zeker niet de enige speler die binnenkort een gesprek kan verwachten, want naar verluidt staat ook Marc-André Ter Stegen op de lijst voor een verzoek om salaris in te leveren. Daarnaast lijkt de kans groot te zijn dat Sergio Busquets en Jordi Alba aan het einde van het seizoen afscheid nemen van de club.

Interesse van buitenlandse top

De Jong sprak dit voetbaljaar meermaals uit dat hij niet uit Barcelona wil vertrekken. Desondanks heeft hij voldoende andere opties om naartoe te gaan. Zo zou Erik Ten Hag hem dolgraag naar Manchester United willen halen, terwijl naar verluidt Paris Saint-Germain en Bayern München het eveneens zien zitten om hem aan de selectie toe te voegen.

Pakt Barcelona dit seizoen de Spaanse beker?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie