Frenkie de Jong luisterde niet: “Trainer werd helemaal gek”

Foto: Frenkie de Jong luisterde niet: “Trainer werd helemaal gek”

Frenkie de Jong speelt alweer jarenlang in de clubkleuren van FC Barcelona, maar ooit begon hij bij Willem II. Zijn voormalig medespeler Dico Koppers vertelt in gesprek met Voetbal International een anekdote over die tijd.

De Jong onderscheidde zich bij Willem II

De middenvelder kwam tien jaar geleden in de hoofdmacht van de Tilburgse club terecht, maar stond niet direct in het basisteam. Daardoor had hij binnen de selectie destijds nog een andere rol om te bekleden. “Op de training speelden we vaak met de basis tegen de wissels, waar Frenkie in die tijd bij hoorde”, legt Koppers uit.

De Jong hield zich in die periode echter lang niet altijd aan wat hem gevraagd werd. “De wissels moesten zich tijdens een tactische training voordoen als de tegenstander. Wat Frenkie deed? Hij dribbelde iedereen voorbij en scoorde. Jurgen Streppel werd helemaal gek: ‘Frenkie, zo speelt de tegenstander toch ook niet?’ Hij is echt een enorme liefhebber.”

Razendsnelle ontwikkeling Ajax en Barcelona

Het duurde vervolgens niet lang totdat De Jong een grote stap maakte. Ajax besloot hem namelijk al snel in te lijven, liet hem rijpen in de Keuken Kampioen Divisie en schoof hem vervolgens door naar de hoofdmacht. In Amsterdam beleefde hij zijn grootste succes in het seizoen 2018-2019, toen hij met Ajax de dubbel pakte en in de halve finale van de Champions League terechtkwam.

Het resulteerde in de zomer van 2019 in een droomtransfer naar Barcelona, waar hij de opvolger moest worden van Sergio Busquets. Nadat de Spanjaard afgelopen zomer afscheid nam, staat hij wekelijks als controlerende middenvelder opgesteld. De Nederlander krijgt de volledige steun van hoofdtrainer Xavi Hernández, die een enorme fan van hem is.

Is De Jong de beste middenvelder van Europa?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
960+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie