Frenkie de Jong heeft duidelijke boodschap voor Ajax

Foto: Frenkie de Jong heeft duidelijke boodschap voor Ajax

De toekomst van Frenkie de Jong zorgt al maanden voor veel speculatie. De Oranje-international lijkt niet gelukkig bij FC Barcelona, maar een terugkeer bij Ajax of een toptransfer naar een andere club lijkt voorlopig geen optie.

In Barcelona lijkt de middenvelder niet in zijn kracht te worden gebruikt. Niet zoals in zijn Ajax-tijd. “Natuurlijk heb ik bij Ajax een hartstikke leuke tijd gehad, echt geweldig”, vertelt De Jong aan de NOS. “Ik mis het in de zin van ‘het was een mooie tijd’. Maar het is niet zo dat ik nu terug zou willen naar Ajax. Zeker niet.”

De NOS zelf schrijft: “Ook een overstap naar een andere topclub in Europa ziet hij voorlopig nog niet zitten. Hij is gelukkig in Catalonië en hoopt met Barcelona snel weer om de prijzen te spelen. Hij weet ook dat de kritiek bij goede resultaten snel weer zal verstommen. Niets zo opportunistisch als de voetbalwereld.”

Kritiek

De Jong vindt de kritische houding van Spaanse media niet altijd terecht. “Het is tegenwoordig of heel goed of het is heel slecht”, concludeert hij. “Ik houd van voetbal, dus ik lees al die nieuwsberichten ook. Ik merk dat veel mensen elkaar napraten. Ik heb soms het gevoel dat ze de wedstrijden niet echt kijken. Of ze kijken het wel en nemen dan een mening over van de commentatoren of analisten.”

“Als iedereen elkaar napraat dan ontstaat er een sfeer dat het heel slecht gaat”, stelt de oud-Ajacied. “Ik zak niet vaak door een ondergrens, maar ik heb dit seizoen ook niet vaak de top aangetikt. Als je gewoon vlak speelt, kan het gewoon prima zijn, maar voor mensen is het dan vaak gelijk slecht.”

Wint Barça van Atlético? Win 2.25 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet hij na dit seizoen vertrekken?

  • Ja
  • Nee
589+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie