Fraser verliest van Ajax: “Negentig procent klopte”

Foto: Fraser verliest van Ajax: “Negentig procent klopte”

Henk Fraser heeft geen spijt van zijn speelwijze tegen Ajax. Sparta Rotterdam stapte met een 0-1 nederlaag van het veld, maar wist op één grote kans na nagenoeg niets te creëren op Het Kasteel.

“Ik denk dat er met het plan niet veel mis was”, zo citeert Voetbal International de Sparta-trainer. “Deze wedstrijd kon je vooraf uittekenen en verliep zoals verwacht. We wilden zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven en hebben opnieuw de bereidheid getoond. Negentig procent van het speelplan klopte. De frustratie zit erin dat we na PSV en Feyenoord weer met maar één goal verschil verliezen van een topploeg, maar ik kan mijn jongens niets kwalijk nemen.”

Fraser is van mening dat Sparta ongelukkig was in de duels met de topclubs. “Maar dat zijn niet de wedstrijden waaruit wij de punten moeten halen. Feit is dat we tegen de ploegen om ons heen te weinig hebben gebracht. Maar mijn spelers hebben alles voor elkaar over, de sfeer is goed en de band tussen de ploeg en de staf is uitstekend. Dat biedt dus hoop.”

De Sparta-trainer weet bovendien dat er meer kwaliteit nodig is. “Je hebt een aantal wapens nodig om het verschil te kunnen maken en die hebben we op dit moment te weinig. Het is duidelijk dat we in januari wel wat toevoegingen kunnen gebruiken. Maar ik ga mijn spelers niet afvallen, want zij brengen echt het maximale.”

Van Leer

Fraser raakte zondag ook nog sterkhouder Maduka Okoye kwijt. Benjamin van Leer mocht daardoor invallen tegen zijn oude club. “Ik heb sowieso geen wraakgevoelens richting Ajax”, verklaarde de sluitpost na afloop tegenover RTV Rijnmond. “Als je bij Ajax niet levert wat zij willen, dan pakken ze de volgende in de rij. Dat hebben ze bij mij gedaan.”

Wedden op duels van Sparta? Zet in bij bet365!

Eens met zijn analyse?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie