Fraaie mijlpaal routinier Van Wolfswinkel: “Het was rennen en vechten”

Foto: Fraaie mijlpaal routinier Van Wolfswinkel: “Het was rennen en vechten”

Bij FC Twente heeft niemand het meer over het winterse vertrek van Manfred Ugalde. Zijn voormalig stand-in Ricky van Wolfswinkel doet het uitstekend als vervanger, en zorgt er voor dat Myron Boadu nog even in de wachtkamer zit.

Twente-spits Van Wolfswinkel van grote waarde voor elftal

Van Wolfswinkel was ook zaterdagavond weer belangrijk voor de Tukkers. Hij maakte de 0-1 in het GelreDome, zijn elfde treffer dit Eredivisie-seizoen. Het betekende ook nog eens een fraaie mijlpaal: de Utrechter maakte zijn tweehonderdste treffer in het betaald voetbal.  “Ik hoorde laatst wel dat ik richting mijn tweehonderdste ging. Maar ik had niet in de gaten dat ik die vanavond heb gescoord. Zou kunnen”, reageerde de 35-jarige topschutter na afloop tegenover Voetbal International.

“Het is niet dat ik dat zelf allemaal op een bierviltje bijhoud ofzo. Eigenlijk had ik na vanavond op 202 moeten staan.” Van Wolfswinkel geeft al snel toe dat hij in de eerste helft nog twee keer had moeten scoren. Maar ja, dan is die wedstrijd ook zo saai”, grijnsde de routinier.

Slimmigheidjes gelouterde spits

Na een uur spelen kwam de gehuurde Boadu binnen de lijnen, maar dat ging niet ten koste van Van Wolfswinkel, die heel de wedstrijd bleef staan. “Als een wedstrijd lastig is, weet ik dat de trainer het fijn vindt als ik op het veld sta. Vanwege mijn slimmigheidjes, of wat dan ook. Ik vertrouw hem altijd wel met de wissels, ook vandaag pakten ze weer goed uit. Als hij mij eraf had gehaald, zou hij vast ook gelijk hebben gehad.”

Van Wolfswinkel bleef zwoegen om de 1-2 voorsprong eruit te slepen. “Ik ben nu wel gesloopt. Maar meer omdat ik het benauwd vond. Het dak zat natuurlijk dicht, misschien had het daarmee te maken. Na drie sprintjes moest ik al even herstellen. Maar dat maakt niet uit. Iedereen heeft het zwaar, dat hoort erbij. Soms moet je blind blijven gaan. Gewoon rennen en vechten.”

Van Wolfswinkel voorlopig in de basis houden?

  • Ja, doet het uitstekend
  • Nee, snel Boadu er in
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie