Fortuna legt in eerste helft basis voor zege op Volendam

Foto: Fortuna legt in eerste helft basis voor zege op Volendam

Fortuna Sittard heeft voor de tweede keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Zondagmiddag gaven een prachtige knal van een basisdebutant, en een domme rode kaart van FC Volendam de doorslag.

Fortuna ging met een aardig gevoel de interlandperiode in, met vier punten in de laatste twee duels. FC Volendam had het de laatste wedstrijden moeilijk. Het eerste half uur had weinig om het lijf: de Limburgers probeerden nog wel, maar wisten weinig te creëren. De ploeg van Wim Jonk nam weinig initiatief om naar voren te voetballen. In de 33e minuut werd het duel opengrebroken met een prachtige treffer uit het niets. Na een afgeslagen vrije trap kon Úmaro Embaló buiten de zestienmeter oppikken, waarna de basisdebutant met een weergaloze knal de verre kruising vond. 

Volendam in zwaar weer

Daarna ging het van kwaad tot erger bij de Volendammers. Bilal Ould-Chikh raakte in een duel George Cox hard de knie van de Engelsman. Na het bekijken van de beelden besloot scheidsrechter Dennis Higler de rode kaart te geven. Om de ramp compleet te maken tekende Oguzhan Özyakup voor rust nog voor de 2-0. De middenvelder kreeg alle tijd en ruimte om een voorzet af te ronden.

Jonk bracht in de rust meteen Henk Veerman als extra spits, maar veel veranderde niet in het spelbeeld. Fortuna kreeg enkele mogelijkheden, waarbij Burak Yilmaz er tot zijn frustratie geen enkele kon benutten. Robert Mühren zette vervolgens Ximo Navarro makkelijk weg, maar was laconiek in de afronding. Arianit Ferati schoot aan de andere kant nog de 3-0 tegen de touwen, dat ging echter niet door vanwege een duidelijk overtreding van Burak op keeper Filip Stankovic. De Turkse spits gaf dat zelf al sportief aan.

In de slotfase leek Burak een strafschop te mogen nemen. Higler draaide zijn beslissing echter terug: de overtreding vond net buiten het strafschopgebied plaats. Zo bleef het bij 2-0. Fortuna stijgt naar zeven punten en wipt over Volendam heen. Enkel FC Emmen heeft minder punten dan de Noord-Hollanders.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Ú. Embaló, 2-0 (44′) O.Özyakup

Volendam de matigste ploeg in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie