Feyenoord trekt bloedvorm door en scoort er weer drie

Feyenoord is niet te stoppen voor tegenstanders in de Eredivisie de laatste weken. Na de 0-4 tegen aartsrivaal Ajax werd het zaterdagavond 3-1, tegen Go Ahead Eagles in De Kuip.

Rotterdammers missen bijzonder veel kansen, maar winnen probleemloos

Trainer Arne Slot besloot geen wijzigingen in zijn basisformatie door te voeren, ook al kan bijvoorbeeld Ayase Ueda wel wat ritme gebruiken richting Atlético Madrid-uit (woensdag). Feyenoord was oppermachtig tegen Go Ahead, dat midweeks ook al met 3-0 verloor van PSV, en leek zichzelf in minuut 39 eindelijk te belonen. Een doelpunt van Yankuba Minteh werd echter afgekeurd omdat Mats Wieffer, weliswaar onbedoeld, hands maakte bij het geven van de assist. Zes minuten later, op slag van rust, sloeg Minteh echter alsnog toe door de ban te breken: 1-0.

En vrij snel na rust gooide Feyenoord het duel op slot. Calvin Stengs was het eindstation van een fraaie aanvaller, uit een voorzet van Quilindschy Hartman.

Slotakkoorden komen van Giménez en Sow

Het enige wat er voor de Feyenoord-fans, die 90 minuten lang hebben gezongen, nog aan ontbrak, was een doelpunt van Santiago Giménez. De Mexicaan had al behoorlijk wat kansen om zeep geholpen, maar kon in minuut 77 alsnog juichen: uit de draai schoot de publiekslieveling hard binnen achter doelman Jeffrey de Lange, die in Zuid wel uitblonk maar nu toch weer kansloos was. Vlak voor tijd scoorde invaller Sylla Sow op héle knappe wijze nog wel een treffer voor de eer: 3-1. Toch kan Feyenoord zonder kopzorgen het vizier op Atléti-uit richten.

Scoreverloop: 1-0 (45+2′) Yankuba Minteh, 2-0 (56′) Calvin Stengs, 3-0 (77′) Santiago Giménez, 3-1 (85′) S. Sow