‘Feyenoord rekent op zomers afscheid’

Foto: ‘Feyenoord rekent op zomers afscheid’

Feyenoord houdt er serieus rekening mee dat aanvoerder Orkun Kökcü na dit seizoen afscheid neemt in De Kuip. Zijn naam is al meerdere transferwindows gelinkt aan buitenlandse (sub)topclubs, maar inmiddels dreigt hij onhoudbaar te worden.

Tegen FC Groningen (0-3 zege) scoorde Kökcü fraai. Hij vormde een uitstekend duo met Mats Wieffer. Waarschijnlijk blijft dat voorlopig zo, maar clubwatcher Dennis van Eersel denkt dat de Turks international na dit seizoen vertrekt. “Daar wordt al rekening mee gehouden. Grote clubs gaan dit ook zien. Laten we van Kökçü genieten zolang hij bij Feyenoord speelt”, aldus de verslaggever van RTV Rijnmond.

Van Eersel roemt het huidige middenveld van de Eredivisie-koploper. “Ik vind dat er met Wieffer een goede balans op het middenveld van Feyenoord is gekomen. Ik ben zeker onder de indruk. Toen hij van Excelsior kwam, zag ik dit wel voor me. Hij bewijst dat nu. Maar de kanttekening geldt dat Wieffer dit laat zien tegen PEC Zwolle en FC Groningen. Bovendien was dit pas zijn debuut in de Eredivisie.”

Collega Dennis Kranenburg vindt een nieuwe middenvelder overigens wel noodzakelijk. “Ze zoeken vervanging en geen versterking voor de ‘nummer 6’ en de rechter centrale verdediger. Dus ik denk dat die zoektocht nog wel door zal gaan, maar Wieffer heeft zijn visitekaartje afgegeven.”

Wint Feyenoord met 1-0 van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is hij klaar voor een stap hogerop?

  • Ja
  • Nee
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie