Feyenoord nog geen kampioen, wél hofleverancier | SN Team van de Week 31

Foto: Feyenoord nog geen kampioen, wél hofleverancier | SN Team van de Week 31

Feyenoord is nog geen kampioen van de Eredivisie. De Rotterdammers zagen dat Anwar El Ghazi hun kampioenswedstrijd met een week uitstelde. Feyenoord mag zich troosten dat het hofleverancier is van het SoccerNews.nl Team van de Week 31. Het team dat steeds meer op een kampioensploeg begint te lijken.

Feyenoord hofleverancier SN Team van de Week 31, Vlap Sterspeler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Feyenoord levert drie spelers aan het SN Team van de Week. De Sterspeler van de Week 31 is geen Feyenoorder. Michel Vlap leidde zijn FC Twente bij FC Emmen naar de winst (0-3). Vlap vlamde in Drenthe met 2 doelpunten en 1 assist en bekroonde zijn weekend met de befaamde titel SN Sterspeler van de Week.

Keeper: Justin Bijlow (Feyenoord)

Het is opvallend hoe rustig Justin Bijlow zich na zijn blessure weer in de kampioensploeg van Feyenoord heeft genesteld. Natuurlijk heeft hij bakken van talent, maar je moet er toch maar weer staan en dan zonder de angst voor een nieuwe kwetsuur. Timon Wellenreuther verving hem uitstekend, maar toen Bijlow fit was stond Bijlow er gelijk weer. Bij Excelsior (0-2) hield hij zijn Feyenoord op de been bij die paar moeilijke momentjes. Hij had net zoveel reddingen (4) als Gerónimo Rulli (Ajax) en Lars Unnerstall (FC Twente) en hield net als hen de nul. Toch krijgt Bijlow de voorkeur. Niet alleen omdat hij volgens de statistieken van de schoten een grotere kans had om gepasseerd te worden, maar ook omdat je de rust en uitstraling terugziet van een topkeeper in wording. Nu nog die vervelende blessures buiten de deur zien te houden.

Verdediger: Sean Klaiber (FC Utrecht)

Sean Klaiber kreeg in zijn tijd bij Ajax bakken met kritiek over zich heen. Ajax was dan ook een beetje te hoog gegrepen voor de rechtsback. Bij FC Utrecht is hij weer op zijn plaats. Daar voelt hij zich als een vis in het water en dat liet hij bij SC Cambuur (0-3) zien. Hij was de man met de meeste gecreëerde kansen (5). Gaf een assist bij de 0-2 en was uiterst secuur in de passing. 69 van zijn 70 passes kwamen aan. Een percentage van liefst 99 procent.

Verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Centraal achterin houden we vast aan de vertrouwde Dávid Hancko. Hij kreeg niet veel te doen bij Excelsior, maar met hem aan de bal achterin kan je gerust een biertje halen. Als je terugkomt heeft Feyenoord nog steeds balbezit. 101 passjes verstuurde hij, 95 kwamen aan bij een Rotterdammer (in een Feyenoord-shirt). Van de 9 dieptepasses kwamen er liefst 8 aan. Hancko haalt wekelijks een hoog niveau en is misschien wel de beste aankoop van Feyenoord geweest.

Verdediger: Jorrel Hato (Ajax)

Waar Feyenoord het zo geweldig doet, zo erbarmelijk speelt Ajax. In de Amsterdamse malaise is er één speler die zich onttrekt aan het slechte niveau: Jorrel Hato. Hij is pas 17 jaar, maar nu al de Amsterdamse hoop in donkere dagen. En dat terwijl Hato geboren is in Rotterdam. Via Sparta kwam hij bij Ajax en sinds een paar weken heeft hij onder trainer John Heitinga een basisplaats. Hij speelde de beste linksback van Europa uit de basis en dat is meer dan terecht. Tegen AZ was hij aan het bikkelen en won hij de meeste duels van iedereen (9). Verder had hij een (nauw)keurige passpercentage van 94 procent, voerde hij 4 dribbels uit en creëerde hij 2 kansen.

Rechtermiddenvelder: Anwar El Ghazi (PSV)

Sparta tegen PSV was eigenlijk niet zo heel veel aan. Tot de laatste twintig minuten dan. Sparta en PSV stevenden af op een gelijkspel van 0-0 en Feyenoord wreef in de handen. Zouden ze in Rotterdam-Zuid zondag al feest kunnen vieren? Nee, zei Anwar El Ghazi. In een klutsbal een kwartier voor tijd was hij er als de kippen bij om binnen te tikken. Met zijn gouden invalbeurt verdient hij een plekje in het SN Team van de Week 31. Nu hopen dat de drie Feyenoorders niet ruzie met hem gaan maken.

Verdedigende middenvelder: Jordy Clasie (AZ)

Ajax en AZ moesten winnen om in de race te blijven voor de tweede plaats van de Eredivisie. Het werd 0-0 en dus was PSV de lachende derde (euhm ja, tweede). Op het middenveld van AZ was er met Jordy Clasie een baken van rust. De controleur had als enige op het veld echt de controle (over de bal). 95 procent van zijn passes kwamen aan. 100 procent van zijn dieptepasses (5) kwamen aan. Hij won 8 ballen terug en tackelde 3 keer (het meeste van de 22 spelers). Clasie toonde dat hij nog altijd van grote waarde is voor zijn elftal. Hij valt niet altijd op, maar is oh zo nuttig. Clasie heeft klasse en dat zag Louis van Gaal in 2014 al toen hij als Oranje-bondscoach met de huidige AZ-middenvelder brons greep op het WK.

SN Team van de Week 31

Aanvallende middenvelder en SN Sterspeler van de Week: Michel Vlap (FC Twente)

Waar Clasie voor de controle zorgt, gaat aanvallende middenvelder Michel Vlap voor de doelpunten zorgen. Beetje raar om dat te zeggen voor een speler die een hele lange droogte kende bij FC Twente. Hij staat nu ook pas op 3 doelpunten en 3 assists uit 29 wedstrijden. De helft van die productie leverde hij zondag bij FC Emmen: 2 doelpunten en 1 assist. Met een heerlijk gekrulde vrije trap zette Vlap Twente op het goede spoor. Een uitstekende pass werd door Vaclav Cerny (weer in de SN-voorselectie) gepromoveerd tot assist. Het slotakkoord was natuurlijk voor Vlap. Hij toonde zich plots een spits door een vrijgekomen bal in het strafschopgebied hard binnen te schieten. Hij kreeg van ESPN de titel man of the match en zal deze maandag wakker worden met een nog beter gevoel dankzij de ereprijs SN Sterspeler van de Week. Michel, gefeliciteerd!

Aanvallende middenvelder: Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)

Met Willum Willumsson hebben we een andere aanvallende middenvelder en een oude bekende in het SN Team van de Week. De IJslander is eigenlijk te goed voor Go Ahead Eagles en is met zijn 24 jaar nog een interessante kandidaat voor clubs in de subtop van de Eredivisie. Hij is zeker wekelijks kandidaat voor het SN Team van de Week en deze keer dankzij zijn doelpunt krijgt hij een basisplek. Hij was de beste man van het veld bij de 1-1 tegen FC Groningen. Op alle vlakken: het creëren van kansen, dribbelen, tackelen, duelleren. Willum Willumsson (genieten, deze naam) is een echte allrounder. In de zestien is hij ook nog eens dodelijk. Dat toonde hij bij de gelijkmaker. Zijn 7e treffer dit seizoen. Het hadden er eigenlijk 8 moeten zijn, maar hij miste een opgelegde kans voor de 2-1. Weer hard trainen deze week Willumsson, zondag naar De Kuip (voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord).

Linkermiddenvelder: Osame Sahraoui (sc Heerenveen)

Aan de linkerkant ruimen we plaats voor een Noors toptalent van sc Heerenveen. De Friezen wonnen in een spectaculaire wedstrijd bij NEC (2-3) en Osame Sahraoui was de uitblinker. De Noorse dribbelkont (21 jaar) had een heerlijke schaar in huis, passeerde zijn tegenstander en legde panklaar op spits Sydney van Hooijdonk. Het was een van de staaltjes dribbelkwaliteiten die Sahraoui liet zien. Hij had 4 geslaagde dribbels (van de 7) en we hopen dat hij zo frank en vrij blijft dribbelen. Zijn passes kwamen ook bijna allemaal aan (94 procent) en hij creëerde de meeste kansen van de wedstrijd. Hij verloor ook de meeste ballen, maar bij een dribbelflitser als Sahraoui vergeven we hem dat gelijk.

Spits: Anastasios Douvikas (FC Utrecht)

Bij FC Utrecht wil vooral één speler dat het seizoen nog niet over is. Anastasios Douvikas heeft in de tweede seizoenshelft de vorm te pakken en blijft scoren. Tegen SC Cambuur (0-3) deed hij dat 2 keer en zo klom hij naar de eerste plaats van de topscorerslijst. De titel waarvoor het nog wél heel spannend is. Douvikas had van alle spelers die 90 minuten hebben gespeeld de minste balcontacten (39). De Griekse aanvaller heeft eigenlijk maar 1 balcontact nodig voor een doelpunt. Met een sterke kopbal zette hij Utrecht op 2-0. In de tweede helft maakte hij beheerst vanaf 11 meter de 3-0. De Griek degradeert verdedigers tot toeschouwers en liet zaterdagavond letterlijk Cambuur degraderen.

Spits: Santiago Giménez (Feyenoord)

Een met Douvikas vergelijkbare spits loopt er rond in Rotterdam-Zuid. Of ja, deze zondag in Rotterdam Kralingen. Santiago Giménez zag al zijn concurrenten voor de topscorersprijs scoren en deed het dus zelf ook 2 keer. De waarschijnlijk populairste speler in de Eredivisie (niet alleen bij Feyenoord, maar heel Mexico houdt van Bebote) heeft een geweldig gevoel voor positie. Dat liet hij zien in de 9e minuut. Een geweldige voorzet van Igor Paixão (de Braziliaanse vleugelflitser haalde deze keer de schifting niet) kopte Giménez achteloos binnen. In de tweede helft trok hij weer uit het zicht van zijn bewakers weg en schoot hij als een topspits binnen. Zijn schoten waren allemaal binnen de palen en hij had slechts 30 balcontacten. Giménez is dé spits van Feyenoord en de Eredivisie. In het SN Team van de Week 31 zal hij ongetwijfeld doorgaan met scoren. Op weg naar de topscorerstitel van de Eredivisie?

Wie wordt topscorer?

  • Douvikas
  • Giménez
  • Simons
  • Van Hooijdonk
  • Iemand anders
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie