‘Feyenoord moet ‘enige goede Ajacied’ kopen’

Foto: ‘Feyenoord moet ‘enige goede Ajacied’ kopen’

Transfers van Ajax naar Feyenoord zijn in de historie van het voetbal betrekkelijk schaars, maar het komt natuurlijk weleens voor dat een speler uit Amsterdam naar Rotterdam-Zuid verhuist. Zou Jorrel Hato daar misschien voor openstaan nu het crisis is in de Johan Cruijff ArenA?

‘Hato naar Feyenoord? Niet onmogelijk…’

De jonge Ajax-verdediger groeide op in Rotterdam IJsselmonde en speelde zelfs eventjes voor de amateurs van Sportclub Feyenoord op Varkenoord, maar werd vervolgens opgepikt door Sparta Rotterdam, waarna hij dus de stap naar onze hoofdstad zette. “Volgens mij is er nooit vanuit Feyenoord gepolst”, liet Hato daar in het verleden over weten in gesprek met Voetbal International. “Het was ook niet per se een doel voor mij om daarheen te gaan. Tuurlijk, ik groeide op in Rotterdam-Zuid, dus mijn meeste vriendjes waren voor Feyenoord. Maar ik wilde gewoon het profvoetbal halen en ik had het naar mijn zin bij Sparta.”

Willem van Hanegem ging erop in in het Algemeen Dagblad: “Dat ventje is er eentje voor de toekomst. Dat hij bij de amateurs van Feyenoord heeft gespeeld en door Ajax onder de neus van Feyenoord is weggekaapt bij buurman Sparta, dat vind ik pijnlijk…”

‘Ajax-gigant’

Ajax presteert dit seizoen echter dramatisch, waar Feyenoord het juist hartstikke goed doet in de Eredivisie én de Champions League. Daarbovenop ligt Hato ‘slechts’ tot medio 2025 vast in de ArenA en op social media gaan er stemmen op om hem nu alsnog over te hevelen naar Varkenoord. Gisteren gingen de Amsterdammers met 2-0 onderuit bij Brighton & Hove Albion in de Europa League, maar de hoofdrolspeler in dit verhaal liet juist wél een goede indruk achter.

Goed idee?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2735+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie