‘Feyenoord-keeper kan transfer maken naar Bundesliga’

Foto: ‘Feyenoord-keeper kan transfer maken naar Bundesliga’

Feyenoord moet na het nieuws over het vertrek van Tein Troost rekening houden met het verlies van een andere keeper. Timon Wellenreuther staat namelijk in de belangstelling van minstens één Duitse club, zo verklapt hij zelf tegenover Sport 1.

Mogelijkheden voor Wellenreuther

De 27-jarige Duitse doelman staat momenteel nog onder contract bij Anderlecht en speelt op huurbasis voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben de mogelijkheid om komende zomer de koopoptie in zijn contract te lichten. Mocht de club dit niet willen doen dan heeft hij nog andere opties, zo stelt hij.

“Er zijn mogelijkheden om komende zomer de overstap te maken naar de Bundesliga”, vertelt Wellenreuther aan het medium. “We zijn bekend met de belangstelling, want mijn wedstrijden bij Feyenoord waren natuurlijk niet alleen in Nederland te zien. Ik heb nog een jaar een contract bij Anderlecht, maar Feyenoord heeft natuurlijk ook een koopoptie.”

De doelverdediger heeft een verleden bij Schalke 04, waar hij in de jeugdopleiding en voor het eerste team actief was. Hij wil echter niet vertellen of de interesse ook van zijn oude werkgever komt. Wel stelt hij dat hij vanaf komend seizoen niet langer op huurbasis wil keepen, maar dat hij voor een vast verblijf gaat.

Speelminuten bij Feyenoord

Vanwege de blessureleed van Justin Bijlow kreeg Wellenreuther dit seizoen veel speelminuten bij Feyenoord. Zo kwam hij in de Eredivisie vooralsnog tot 9 basisoptredens, terwijl hij in de Europa League driemaal mocht opdraven. De doelman speelde in de Nederlandse Eredivisie eerder voor Willem II.

Maakt Danilo tegen Excelsior de openingstreffer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat moet Feyenoord doen?

  • Wellenreuther behouden
  • Wellenreuther naar de Bundesliga laten vertrekken
560+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie